Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso in de zevende hemel na eerste Aston Martin-meters

Fernando Alonso maakte twee dagen na zijn laatste race voor Alpine al zijn debuut voor Aston Martin. De Spanjaard was na afloop zeer in zijn nopjes met de AMR-22.

Na twee seizoenen bij Alpine rijdt Fernando Alonso de komende jaren voor Aston Martin. Al op de dinsdag na de GP van Abu Dhabi maakte hij zijn eerste meters voor zijn nieuwe werkgever tijdens de Formule 1-testdag op het Yas Marina Circuit. Na afloop verscheen hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . Alonso glunderde van oor tot oor. "Het was pas de eerste dag, maar je voelt de energie in het team en je merkt hoe gemotiveerd iedereen is. Ik kan niet wachten tot volgend jaar." "We hebben 97 ronden samengeperst in een testochtend, dus het was erg extreem. In mijn hoofd moet ik nog even alles doorlopen. Er zijn veel kleine dingen, maar het gaat meer om comfort, niet per se om de afstelling of de balans van de auto." "Ik kende de tonen in mijn oor bijvoorbeeld nog niet, of hoe mijn dashboard werkte. Dat soort dingen probeer je nu beter te begrijpen, dat heeft de prioriteit tijdens een test als deze", aldus de Spanjaard.

Aston Martin competitief

Aston Martin was een van de teams die tijdens het afgelopen Formule 1-seizoen de meeste progressie heeft geboekt. Dat merkte Alonso ook, net als dat hij merkte dat er geen Alpine-krachtbron meer onder de motorkap lag. "De Mercedes-motor voelt heel anders aan. De filosofieën zijn heel anders, als je kijkt naar hoe de auto is ontwikkeld en hoe de auto wordt ingezet. Het was mooi om de verschillen te voelen en nu moet ik de auto zo goed mogelijk gaan begrijpen." Verder heeft hij naar eigen zeggen niet heel veel aan het leren kennen van de auto, omdat de AMR-23 weer heel anders zal zijn. "De auto wordt volgend jaar heel nieuw, dus het heeft geen zin om veel ideeën te ontwikkelen tijdens de test. Het ging meer om het leren kennen van de knoppen en dat soort dingen." "Ik was positief verrast over alles", vervolgt de tweevoudig kampioen. "Maar de auto van dit jaar is heel anders dan de auto volgend jaar zal zijn. Aston Martin was hier afgelopen weekend erg sterk in Abu Dhabi, want Sebastian Vettel stond voor mijn neus op de startgrid. Ik voelde dan ook een hele competitieve auto."

Blij ei Alonso

Zo positief als na de test hoor je Alonso zelden. De Spanjaard heeft louter lof voor Aston Martin na zijn eerste meters. "Ik ben echt heel blij. Ik moet niet naast mijn schoenen gaan lopen, want zoals ik al zei, zal de auto volgend jaar heel anders zijn, maar het gevoel dat ik tijdens deze test heb gehad, het talent en de potentie die ik zie, is heel bijzonder. Daarom ben ik heel, heel blij op dit moment." "Het is handig om meteen twee dagen nadat je in de vorige auto hebt geracet een vergelijking te kunnen maken op hetzelfde circuit. Daardoor spot je veel dingen, maar nogmaals: volgend jaar hopen we dat de auto compleet anders zal zijn."

100% blije Alonso

Een half jaar geleden, toen Alonso zijn contract tekende bij Aston Martin, stond het team er niet goed voor, maar de laatste maanden zitten ze enorm in de lift. Dat is ook de Spanjaard opgevallen, die na afloop in de zevende hemel is. "Ik ben veel optimistischer dan eerst! Toen ik tekende bij Aston Martin was ik voor 90% blij, toen ze steeds beter werden en het seizoen goed afsloten, was ik 100% tevreden. Deze ochtend begon ik ook 100% tevreden en na afloop van de testdag zit ik op 100% plus!" "De auto gedroeg zich goed en ik was heel blij met hoe hij stuurde. Ik ben ook blij met de betrouwbaarheid, want toen het team me op maandagavond vertelde hoeveel kilometers deze motor al had afgelegd, was ik wel bezorgd, want dat was een wel erg hoog aantal kilometers", lacht hij. "Maar we hebben 97 ronden gereden, zonder problemen. Geweldig!"

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"