Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso in de zevende hemel na verslaan Hamilton in Bahrein

Fernando Alonso kwalificeerde zich als zesde in Bahrein en daar was hij heel blij mee. Dat hij Lewis Hamilton en de McLarens achter zich wist te laten, dat had hij niet aan zien komen.

Alonso Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vorig jaar finishte Fernando Alonso in Bahrein als derde, nadat hij zich als vijfde had gekwalificeerd. Dit jaar staat hij een plekje verder naar achteren, maar toch is hij zeer tevreden. Onder andere de twee McLaren-bolides en Lewis Hamilton staan achter hem op de grid.

"Het was een mooie verrassing dat wij zo competitief waren", glundert de Spanjaard na afloop van de kwalificatie voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Na de wintertest twijfelden we een beetje aan onze pace over een enkele ronde. In de trainingen was het net een andere auto dit weekend, we voelden ons veel competitiever."

"Soms rijden we echter met minder brandstof of meer vermogen in de trainingen, waardoor we in de kwalificatie met de realiteit te maken krijgen. Daarom waren we heel voorzichtig over onze mogelijkheden op weg naar de kwalificatie. Toen we in Q1, Q2 en zelfs Q3 competitief waren, weten we dat we in de mix zitten. Samen met een Ferrari, voor Hamilton en samen met de McLarens. Een enorme verrassing en extreem blij."

Alonso voorspelt een spannende race

Tegelijkertijd verwacht Alonso dat het op zaterdag een spannende aangelegenheid zal worden in Bahrein. Iedereen zit dicht op elkaar, zo concludeert hij na afloop van de kwalificatie. "We gaan het zien! In de wintertests waren onze lange runs niet je van het. Op donderdag zagen we er ook niet geweldig uit, maar we gaan het zien: het wordt een extreem spannende race."

"Als je in een groep rijdt, dan is het nooit makkelijk om alles te managen, qua banden en dat soort dingen. Dus we zullen zien hoe we daar mee om zullen springen. Ik weet het niet, maar het was een hele goede start, een beetje onverwacht, maar we accepteren het", aldus de Spanjaard.

Het geeft hem hoop voor de toekomst. "Vorig jaar hebben we veel geleerd. Als we willen strijden met Ferrari en Mercedes, dan moeten we door het jaar heen sneller ontwikkelen. Vorig jaar startten we met een goede basis, maar daarna zaten we vele races vast. Dit jaar hebben we het concept omgegooid qua ontwerp en ontwikkeling, dus dat we zo goed starten, zorgt bij mij voor veel optimisme."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China