Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Alonso is niet alleen snel, maar ook ontzettend slim'

Jenson Button is erg onder de indruk van Fernando Alonso's prestaties in het World Endurance Championship. De Spanjaard kan volgens zijn voormalige teamgenoot in iedere auto uitstekend uit de voeten.

Fernando Alonso maakte vorig jaar al een indrukwekkend debuut in de Indy 500 en debuteerde afgelopen weekend in de WEC. Bij zijn debuut tijdens de zes uur van Spa zegevierde Alonso in zijn Toyota en schepte hiermee hoge verwachtingen voor de 24 uur van Le Mans later dit jaar. Ook Jenson Button maakt tijdens de 24 uur van Le Mans zijn debuut voor SMP Racing. De wereldkampioen van 2009 reed in zijn Formule 1-carrière meermalen tegen Alonso en was in 2015 en 2016 teamgenoot van de Spanjaard. De Brit noemt tegenover Sky Sports F1 Alonso een van de 'coureurs waar je je zorgen om maakt'. "In iedere raceklasse is het zo: als Alonso meedoet moet je je zorgen maken."

Button is gewaarschuwd, want Alonso heeft zijn wens om de Triple Crown te winnen niet onder stoelen of banken gestoken. Hiervoor moet een coureur de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans winnen. Alonso won al de GP van Monaco en heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op het winnen van de 24 uur van Le Mans. Volgens Button is Alonso niet alleen snel, maar ook een uitstekende denker. "Fernando is niet alleen snel, hij is ook erg slim. Alonso heeft veel ervaring en staat er altijd. Het maakt niet uit of het drie uur 's nachts of drie uur 's middags is, Alonso zal honderd procent zijn." Als je Alonso wil verslaan, moet je op je allerbest zijn, zo vertelt Button. "Als je een geweldige dag hebt kun je hem verslaan, maar hij zit je altijd op de hielen. Alonso heeft zelden een slechte race. Dat is zo mooi aan racen tegen de allerbeste, ze drijven je tot het uiterste." Button kan net als Alonso op twee uit drie komen te staan wat betreft de Triple Crown bij een zege in Le Mans. De Brit won in 2009 de Grand Prix van Monaco. Aspiraties voor de prestigieuze titel heeft de Brit niet: "Dat laat ik aan Alonso."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"