© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

'Alonso kan zijn hart ophalen in Amerika'

21 aug. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Mocht Fernando Alonso volgend jaar daadwerkelijk de overstap maken naar de Amerikaanse IndyCar Series, dan zal hij het daar prima naar zijn zin hebben. Die stellige mening is Jeroen Bleekemolen, zelf geen onbekende van de Amerikaanse racecultuur, toegedaan.

"Fernando Alonso gaat natuurlijk in de IndyCar Series rijden, maar ik weet zeker dat hij opnieuw ook de 24 uur van Daytona zal willen rijden en de twaalf uur van Sebring staan als WEC-coureur voor Toyota natuurlijk sowieso op zijn lijstje", aldus Jeroen Bleekemolen in gesprek met Racingnews365.

Bleekemolen racet zelf sinds jaar en dag aan de andere kant van de grote plas en geniet daar met volle teugen. Dat wat de Nederlander zo in Amerika aanspreekt, zal ook Fernando Alonso zeker bevallen, zo redeneert de geboren Heemstedenaar:

"Fernando ziet in dat je hier in Amerika prachtig kunt racen. IndyCar is bovendien een hele mooie klasse. Het is een heel ander concept dan de Formule 1, maar dat betekent in dit geval dat de races onvoorspelbaar zijn en dat iedereen in theorie kan winnen."

Als je een foutje maakt, ga je in Amerika nog ouderwets hard de muur in
Jeroen Bleekemolen

Alonso is volgens Bleekemolen bij lange na niet de enige Europees georiënteerde coureur die met lichte weemoed naar het racen op het Amerikaanse continent kijkt:

"Veel Europese coureurs die ik spreek vinden het prachtig hoe er in Amerika geracet wordt. De races hier zijn zo gaaf en de circuits zijn nog authentiek. Als je een foutje maakt, ga je nog ouderwets hard de muur in. Watkins Glen, Road Amerika, Mosport, het zijn een aantal voorbeelden van circuits waar echt authentiek wordt geracet en waar niet over track limits gesproken wordt."

"Bovendien staat in Amerika de show nog centraal. De typisch Amerikaanse 'yellows' worden misschien wat laagdrempeliger uitgehangen dan in de Formule 1, maar daardoor krijg je wel hele gave races. Voor Amerika is het goed dat Fernando de oversteek maakt. Ik vind het zelf in ieder geval heel gaaf dat hij het doet", besluit Bleekemolen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen