Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso kreeg soms beter materiaal dan Vandoorne bij McLaren

Stoffel Vandoorne kende een lastig debuutjaar in de Formule 1. De combinatie van technische problemen, een ervaren teamgenoot en een leerproces zorgden voor een jaar met ups en downs. Het team van McLaren is tevreden over de prestaties van Stoffel.

McLaren-teambaas Zak Brown is tevreden over de prestaties en ontwikkeling van Stoffel Vandoorne. De Belg kende een lastige start van het F1-seizoen, maar herpakte zich na de zomerstop. Tegen de ervaren Fernando Alonso had Vandoorne het lastig, waarbij de Spanjaard in een aantal races ook met betere onderdelen reed. " Stoffel had een lastige start, mede door betrouwbaarheidsproblemen. Hij was een rookie en moest ook veel circuits nog leren kennen. Als je dan maar vijf ronden hebt om een tijd neer te zetten is dat lastig. Fernando Alonso draait al vijftien jaar mee in de F1 en kon dan terugvallen op zijn ervaring." De teambaas is tevreden met de manier waarop Vandoorne omging met alle problemen. " Hij moest het opnemen tegen een van de beste coureurs ter wereld. Als je kijkt naar de druk en de omstandigheden dan heeft Stoffel een zeer goede houding gehad. Zijn snelheid is flink verbeterd en hij zit nu dicht bij Alonso."

Fernando Alonso was ook een aantal malen in het voordeel doordat hij nieuwe onderdelen als eerste kreeg. Volgens Zak Brown kwam dit doordat hij de meest ervaren coureur binnen het team was. " Fernando en Stoffel reden niet altijd met dezelfde onderdelen. Als we maar één onderdeel hadden van een nieuw exemplaar dan ging deze negen van de tien keer naar Alonso. Er zijn daardoor races geweest waardoor het verschil tussen onze coureurs groter leek dan het in werkelijkheid was. Dat had te maken met onze auto's en niet met de rijders. We zijn zeer tevreden over Stoffel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi