Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso laakt Mercedes-'theater': 'Doen alsof ze een slechte auto hebben'

Fernando Alonso haalt zijn schouders op als hij ziet dat Mercedes achter Max Verstappen op plek twee en drie staat na de kwalificatie.

Fernando Alonso start de GP van Australië vanaf P4, achter Max Verstappen en beide Mercedes-coureurs. Dat hij door Lewis Hamilton en George Russell werd verslagen, verbaast hem echter niet. Het Mercedes-team schreeuwt volgens Alonso namelijk moord en brand terwijl het allemaal niet zo slecht is als het lijkt. "Ik ben er niet echt verrast door. In Saoedi-Arabië waren ze al heel snel en dit weekend in VT2 ook. Ze zijn altijd snel." "Als je naar hun opmerkingen kijkt, dan zou je denken dat ze een auto hebben die Q3 niet eens haalt, maar zo slecht is het helemaal niet", zucht hij bij Sky Sports .

Saaie race Verstappen?

Vooruitblikkend op de GP van Australië hoopt Alonso dat Mercedes vooraan de aanval kan openen op Verstappen, terwijl er verder nog veel vraagtekens zijn over de zondag, voor iedereen. "Er zijn veel onbekende factoren op weg naar de race, zeker nadat VT2 in het water viel. De temperaturen zullen op zondag ook heel anders zijn, het wordt in ieder geval zonniger." "Qua strategie en voorbereiding is niemand er helemaal klaar voor, dus tijdens de race op zondag zullen we ontdekken wie de betere pace en bandenmanagement heeft." "We gaan zien of Mercedes een goede start kan hebben en Max op een of andere manier kan stoppen. Anders wordt het een saaie race voor hem", aldus de Spanjaard.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"