Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso laat fans helmontwerp voor volgende Indy 500 kiezen

Wat zijn plannen voor 2019 precies zijn weet Fernando Alonso naar eigen zeggen zelf ook nog niet, maar dat de 37-jarige Spanjaard voor de tweede keer in zijn loopbaan aan de start van de Indianapolis 500 probeert te verschijnen is zeker. In samenwerking met McLaren en Chevrolet gaat Alonso een gooi doen naar het nog ontbrekende derde partje van de Triple Crown of Motorsport.

Ondanks dat de 103de editie van de Indy 500 pas over ruim vijf maanden plaatsvindt, is de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen er vandaag de dag al mee bezig. Alonso liet op zijn persoonlijke Twitter-kanaal weten dat zijn fans mogen bepalen met welk helmontwerp hij de legendarische wedstrijd in de Verenigde Staten aan zal vangen.

Middels het gebruik van een hashtag kunnen de aanhangers en niet-aanhangers van Alonso hun stem duidelijk maken. #aloClassic doet dienst als hashtag voor het helmdesign waarmee de 32-voudig Grand Prix-winnaar het afgelopen Formule 1-seizoen aantrad, #aloAlter moet gebruikt worden door degene die Alonso met het ontwerp dat de Spanjaard in de Indy 500 van 2017 gebruikte, wil zien rijden. Aangezien Alonso in 2006 en '07 de Grand Prix van Monaco op zijn naam wist te schrijven en in juni van dit jaar zegevierde na de 24 uur van Le Mans, hoeft de man die meer dan driehonderd Grand Prix-starts heeft gemaakt enkel nog de Indy 500 te winnen om de felbegeerde Triple Crown of Motorsport te veroveren. Slechts één coureur heeft dat in zijn carrière voor elkaar gekregen: de in 1975 overleden Graham Hill won elk van de drie legendarische wedstrijden.

https://twitter.com/alo_oficial/status/1074684699853930503

Hola gente! Vais a tener la decisión para el casco de indy500 2019. Hi everyone! Fans will decide which helmet we will use at indy500 2019 Vote: #aloClassic #aloAlter pic.twitter.com/tniyqrssfB — Fernando Alonso (@alo_oficial) 17 december 2018

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'