Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso maakt WEC-debuut in Spa-Francorchamps met snelste trainingstijd

Fernando Alonso is zijn WEC-campagne op donderdag goed begonnen met de snelste tijd in de eerste vrije training voor de de zes uur van Spa-Francorchamps.​

Dit weekend hebben de meeste Formule 1-coureurs geen verplichtingen op het circuit. Fernando Alonso houdt zijn race overall echter wel aan, want de tweevoudig wereldkampioen maakt op Spa-Francorchamps zijn debuut in het World Endurance Championship. Hij wordt hiermee de eerste full-time Formule 1-coureur die aan beide kampioenschappen deelneemt. Fernando Alonso jaagt op de Triple Crown. Hier moet hij de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans voor winnen. Zo reed Fernando vorig jaar zijn eerste Indy 500. Deze wist de McLaren-coureur niet te winnen, maar hij maakte wel een sterke indruk. Dit jaar gaat Alonso proberen de 24 uur van Le Mans te winnen in het WEC.

In het WEC komt Alonso uit voor Toyota. Hij deelt auto nummer 8 met ex-Formule 1-coureurs Sebastien Buemi en Kazuki Nakjima. Ze zijn beide al sinds 2013 actief voor het Japanse team. Alonso is erg enthausiast over zijn team en hij heeft geen moeite om een auto te delen, zo vertelt hij in Spa aan de media. ''De teamsfeer is geweldig. Deze spirit is niet snel te vinden in de Formule 1. Het beste aan ons team is dat iedereen weet dat we deel uitmaken van een groep.'' Door het vertrek van Porsche eind 2017 wordt Toyota gezien als topfavoriet voor het kampioenschap. De Japanse constructeur is het enig overgebleven fabrieksteam in de LMP1-klasse. De voornaamste concurrenten van Alonso, Buemi en Nakajima zijn dan ook de coureurs van auto #7. Deze andere Toyota wordt bestuurd door Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez. Voor Alonso wordt 2018 een druk jaar waarin hij in totaal 26 raceweekenden van huis is. Vooral de komende weken worden erg druk met negen races in elf weken. Ook de organisatie neemt de deelname van een tweevoudig wereldkampioen erg serieus. Ze hebben zelfs de Grand Prix van Fuji verplaatst, zodat hij kan deelnemen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'