© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'McLaren strijdt in 2018 met Red Bull''

28 sep. 2017 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog slechts een paar races zijn McLaren en Honda aan elkaar verbonden. De verwachtingen voor deze races zijn bij beide partijen niet erg groot. Volgend jaar met een krachtbron van Renault moet McLaren de weg naar de top weer terugvinden.

Alonso verwacht dat 2018 het jaar van de waarheid wordt voor McLaren

Of dat ook met Fernando Alonso aan boord is, is nog even afwachten. De Spanjaard heeft nog steeds zijn definitieve keuze niet gemaakt. Alles wijst er echter op dat Alonso zijn verblijf bij McLaren gaat verlengen.

Vooral nu McLaren in 2018 overstapt naar Renault en daardoor eindelijk haar ware potentieel kan laten zien. McLaren is er namelijk van overtuigd dat hun chassis tot één van de besten van het veld behoort. Echter door de beperkingen met de Honda krachtbron kon het team van Alonso en Vandoorne nooit een gooi doen naar de podiumplaatsen.

Alonso laat aan Sky Sports F1 dan ook weten dat het erop of eronder wordt voor McLaren in 2018.

"Volgend jaar wordt een goede test. Dan rijdt McLaren met dezelfde motor als Red Bull. Het wordt dan eindelijk duidelijk of het chassis van McLaren goed is of niet."

De tweevoudig wereldkampioen verwacht dat McLaren dan eindelijk weer vooraan mee kan strijden.

"De afgelopen drie jaar waren we het enige team met een krachtbron van Honda. Dan is het lastig om een vergelijking te maken. De engineers testen echter alle onderdelen en daardoor denken we dat we echt een goede auto hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen