Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Mclaren-teambaas snapt mijn wens om buiten F1 te racen'

Fernando Alonso is blij met Zak Brown als teambaas. De Spanjaard ziet in dat niet elke teambaas hem toe zou hebben gestaan uitjes buiten de Formule 1 te maken.

Komend weekend staat Fernando Alonso aan de start van zijn eerste 24 uur van Le Mans als onderdeel van een volwaardig WEC-kampioenschap. Vorig jaar deed de Spanjaard al mee aan de Indy 500 en eerder dit jaar reed hij de 24 uur van Daytona. Fernando Alonso is een veelvraat geworden die daar gelukkig de ruimte van krijgt van teambaas Zak Brown. "Je moet daar wel de goede teambaas voor zien te vinden" , zo geeft Alonso vanuit Le Mans met een lach te kennen als hij spreekt over de toegenomen interesse van Formule 1-coureur in Le Mans. "Gelukkig is Zak zelf een coureur in hart en nieren, waardoor hij snapt wat een coureur nodig heeft. Diezelfde visie hanteert hij ook bij het runnen van McLaren."

Alonso geeft aan dat zijn verlangen om in andere klassen uit te komen los staat van zijn magere prestaties in de Formule 1 op dit moment: "Nadat ik in 2013 de 24 uur van Le Mans op gang mocht brengen, probeerde ik al jaren om mee te doen. Tegelijkertijd reed ik gewoon Formule 1, dus dat verlangen staat los van mij F1-resultaten."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'