Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso mengt zich in Verstappen-discussie: "Je moet je gewoon gedragen!"

Max Verstappens discussie met de FIA over het gebruik en bestraffen van scheldwoorden was een groot onderwerp in Singapore. Tijdens de 'herfststop' heeft ook Fernando Alonso zich gemengd in de discussie. Volgens de Spanjaard moeten F1-coureurs zich altijd gedragen, ook als ze dat soms niet willen.

Alonso Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen lag het gehele weekend van de Grand Prix van Singapore in de clinch met de FIA. De Nederlander gebruikte het woord 'fucked' in de persconferentie en kreeg daar een taakstraf voor. Daarna wilde hij niet langer vrijuit praten tijdens de FIA-persconferenties op zaterdag en zondag. Het zorgde voor een flinke discussie over in hoeverre F1-coureurs een voorbeeldfunctie hebben.

Tijdens de huidige 'herfststop' kreeg ook Fernando Alonso die vraag. Op een event van Cognizant, één van de hoofdsponsors van Aston Martin, vertelt Alonso hoe hij aankijkt tegen de voorbeeldfunctie die F1-coureurs hebben: "Ik denk dat we een enorme verantwoordelijkheid hebben, omdat je een rolmodel bent voor veel mensen. Dus je moet je goed gedragen en je moet klaar zijn om een rolmodel te zijn wanneer je dat wilt doen, maar ook wanneer je het niet wilt. Dan nog steeds moet je dat doen."

In Singapore liet Verstappen nog duidelijk weten dat hij niet zichzelf kon zijn vanwege alle regels. Alonso lijkt daar zijn eigen invalshoek voor te hebben: "Als je iets wilt zeggen dat niet correct is, moet je jezelf inhouden en politiek correct zijn. Je hebt die verantwoordelijkheid richting je fans. Ik ontmoet heel veel fans over de hele wereld en die laten je beseffen dat je altijd moet opletten met hoe je dingen benadert. Omdat zij naar je opkijken. Als coureur en als je in de spotlight staat, moet je je gewoon gedragen. De fans geven je veel liefde en motivatie, maar ook een grote verantwoordelijkheid dat je doet wat zij van je verwachten."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x