'Alonso met steun van McLaren naar B-team Andretti in IndyCar'

16 aug. 2018 09:49 Jan van der Burgt 0 reacties
Fernando Alonso rijdt volgend jaar in de IndyCar Series mogelijk voor Harding Racing. Het team moet in samenwerking met McLaren en motorpartner Chevrolet een B-team worden van Andretti Autosport, het team waarmee de Spanjaard vorig jaar op Indianapolis al zijn debuut maakte.

Volgens het Braziliaanse Grande Premio zit McLaren achter de hele operatie om Fernando Alonso volgend jaar onder te brengen bij Harding Racing. Harding Racing is een relatieve nieuwkomer op de IndyCar-toneel, maar kan met de steun van zowel McLaren als Andretti als Chevrolet mogelijk doorgroeien tot een winnend team dat Alonso zijn Triple Crown moet bezorgen.

Middels een soort B-team-constructie weten Andretti en McLaren te voorkomen dat Fernando Alonso in 2019 noodgedwongen weer met een Honda-krachtbron opgescheept zou zitten. Elke samenwerking met Honda lijkt immers onwaarschijnlijk, na niet-aflatende kritiek van Alonso aan het adres van de Japanners in de laatste jaren.

Alonso werkt ook in 2019 sowieso nog een WEC-campagne af voor Honda-rivaal Toyota, wat een mogelijke samenwerking naar verluidt ook in de weg zou zetten. Het Andretti B-team in de vorm van Harding Racing rijdt echter met Chevrolet-motoren, in tegenstelling tot Andretti zelf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen