Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: 'Michael Schumacher beste coureur waar ik tegen geracet heb'

Fernando Alonso was in 2005 de man die Michael Schumacher van zijn troon stootte. In zijn Renault behaalde hij zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Het jaar daarna waren de twee in een felle strijd verwikkeld.

De gevechten tussen Schumacher en Alonso zorgden voor een spannende titelstrijd in 2006. De Spanjaard koestert goede herinneringen aan zijn gevechten met Schumacher. " Hij was moeilijk te verslaan, dat is het eerste wat in me opkomt als ik aan hem denk. Michael was erg snel en soms was het zelfs intimiderend." " Het is waar dat Schumacher, niet alleen op de baan, een van die mensen was die zijn wat ze lijken of zelfs meer. Als hij naar je toe kwam lopen dan zag je al dat hij bijzonder was." Schumacher won liefst zeven wereldtitels. Criticasters van de Duitser vinden dat hij deze te danken heeft aan het hebben van de beschikking over auto's. Alonso deelt die mening niet. In 2006 reed Ferrari op Bridgestone banden en Renault op de snellere Michelin banden, maar desondanks wist de Duitser bijna de titel te veroveren. " Hij presteerde op bepaalde momenten veel beter dan je mocht verwachten. In 2006 was er een groot verschil tussen de Bridgestone en Michelin banden. Soms was Michelin gewoon sneller." " Op vrijdag was Ferrari niet competitief, maar dan kwalificeerde Michael zichzelf nog altijd als tweede. Dat was zeer indrukwekkend. Hij was zeer competitief en erg lastig te verslaan. Een zeer, zeer goede coureur. Schumacher was een van de weinigen die met een slechte auto dingen konden doen die anderen niet kunnen."

In 2006 kreeg Alonso een helm van Schumacher. Een gebaar dat Alonso nog altijd altijd waardeert. " Ik zal de helm die ik van Michael krijg altijd koesteren. Hij was zonder twijfel de beste coureur waar ik ooit tegen heb geracet. Ik keek altijd naar hem op als een voorbeeld." " Het zou fascinerend zijn om uit te vinden wat er zou gebeuren als over dezelfde auto's zouden beschikken. Hij was een ongelooflijke coureur, ongelooflijk competitief, zeer lastig te verslaan en een grote persoonlijkheid."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden