Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso mikt op podiumplaatsen met McLaren

Fernando Alonso wil met zijn McLaren-bolide in 2018 meestrijden voor de podiumplaatsen en gelooft dat de MCL33 daartoe in staat is.

Fernando Alonso behaalde in 2014 zijn laatste podiumplaats, waarna de jaren 2015 tot en met 2017 weinig succes opleverden. De Spanjaard evenaarde zijn beste resultaat uit 2015 dan ook direct in Australië bij de openingsrace van het seizoen met een vijfde positie. Er zit dit kaar nog veel meer in verwacht Alonso. Zijn McLaren-bolide is mogelijk zelfs goed genoeg voor het podium, zo liet hij weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein: "Er kan van alles gebeuren in de Formule 1."

Alonso haalt zijn verrassende resultaten uit het verleden erbij om zijn kansen op een podium te verklaren. "In 2008 won ik twee races met Renault, terwijl ik slechts vijfde werd in het kampioenschap. En in 2009 pakte ik een podium met een auto die in het constructeurskampioenschap uiteindelijk achtste werd. Er kan dus van alles gebeuren. Hopelijk komt er een kans en dan moeten we er staan." Alonso werd in Australië knap vijfde. Deze lijn wil hij doortrekken. "De vijfde plaats in Australië was vanwege de Virtual Safety Car en het wegvallen van beide Haas-auto's misschien een gelukje, maar wellicht dat we dat op eigen kracht vaker kunnen herhalen. De komende twee maanden komen we er achter wat voor ons mogelijk is in het wereldkampioenschap. We doen ons best."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"