© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso: "Mogelijk keer ik in 2020 terug in de Formule 1"

18 nov. 2018 18:30 Ruud Dimmers 2 reacties
Fernando Alonso neemt volgend weekend in Abu Dhabi afscheid van de Formule 1. De routinier sluit een terugkeer in de koningsklasse van de autosport niet uit.

De tijden dat Fernando Alonso vooraan meestreed in de Formule 1 liggen alweer jaren achter ons. In 2005 en 2006 werd de Spanjaard kampioen en ook bij Ferrari was hij een aantal maal dichtbij een derde titel. Sinds de overstap naar McLaren in 2015 stond hij niet eenmaal op het podium.

Na 314 Grands Prix zit zijn Formule 1-carrière er na Abu Dhabi (voorlopig) op. In 2019 zien we Alonso in actie in de Indy 500 en een aantal andere IndyCar-races. "Er komen nog wat extra uitdagingen bij", laat de Spanjaard tijdens de zes uur van Shanghai weten.

"Ik moet mijn accu volgend jaar opladen, maar in 2020 behoort een volledig seizoen weer tot de mogelijkheden. Dat kan in de Formule 1, de IndyCar of een andere klasse zijn."

In 2019 ligt de focus op het veroveren van de Triple Crown. Alonso kan de tweede coureur ooit worden die de F1 GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indy 500 wint. Een keer eerder, in 2017, mocht de Spanjaard proeven aan de Indy 500.

"Die ervaring is erg belangrijk omdat ik de race en het evenement nu ken. Het zijn twee lange weken en de kwalificatie en race zijn relatief nieuw voor mij. Mijn ervaring zal me nu zeker helpen."

Tijdens de editie van 2017 lag Alonso ronden lang aan de leiding en leek op weg naar een ereplaats, tot zijn Honda-motor de geest gaf.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen