Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso moppert: 'Met goede motor was pole mogelijk'

Het team van McLaren deed er alles aan om Fernando Alonso in de top 10 te krijgen, maar een motorisch probleem weerhield hem daarvan. Teamgenoot Stoffel Vandoorne toonde zich een teamspeler door tot twee keer toe een slipstream te geven aan Alonso.

Uiteindelijk strandde Alonso op P11, nadat hij zijn laatste ronde moest afbreken door een technisch defect. " We wilden in Q3 staan en dat was mogelijk, maar in Q2 verloor ik zes tienden op het rechte stuk doordat de batterij niet werkte. Daarvoor zat ik twee tienden onder mijn snelste tijd." " We weten dat we veel tijd verliezen met de motor en met een goede motor hadden we op de eerste en tweede plaats kunnen staan. Nu is het enige voordeel van de elfde plaats dat we een extra setje nieuwe banden over hebben."

Stoffel Vandoorne weet dat hij toch als twintigste moet starten en toonde zich een prima teamgenoot in Q2. Hij gaf Alonso tot twee keer toe een slipstream om zo het gebrek aan vermogen te verzachten. Volgend weekend, op het snelle circuit van Monza, zijn de rollen omgedraaid liet Alonso weten. De Spanjaard wisselt dan waarschijnlijk naar een nieuwe motor en moet als laatste beginnen. " Het was gepland en volgend weekend draaien we dit om. We proberen zo het maximale te halen uit onze gridstraffen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst