Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso tevreden na eerste Dakar-training "Heb nog steeds de spirit in me"

Fernando Alonso heeft deze week enkele trainingsdagen afgewerkt voor de Dakar Rally die hij in 2020 gaat verrijden. Na afloop was hij tevreden over zijn verrichte werk.

Fernando Alonso verliet na afloop van het vorige seizoen na een verblijf van achttien jaar de Formule 1. Lang werd er gespeculeerd over een eventuele terugkeer van de Spanjaard in de koningsklasse van de autosport in 2020, maar een Formule 1-stoeltje lijkt momenteel niet in zicht voor de tweevoudig wereldkampioen. Deze week werd bekend dat de aankomende Dakar Rally de volgende uitdaging zal worden voor Alonso. De oud-Formule 1-coureur liet er geen gras over groeien en heeft inmiddels zijn eerste intensieve training in aanloop naar de wereldberoemde rally al achter de rug. Deze week reed hij namelijk bijna 1000 kilometer door de Namibische woestijn in de Toyota-Hilux, de bolide waar de afgelopen editie van de Dakar-rally mee werd gewonnen. "Na deze eerste week ben ik een stuk wijzer geworden over het rijden in de zandduinen. Ik zie de Dakar Rally als een avontuur en ga mezelf elke keer als ik in de rally-auto stap proberen stap voor stap te verbeteren. Als autocoureur wil je altijd zo competitief mogelijk aan de start verschijnen en ook ik heb nog steeds die spirit in me." "Gelukkig beschik ik dankzij Toyota over het best mogelijke materiaal en heb ik een topteam om me heen. Dat haalt al flink wat druk van mijn schouders. Het team heeft de afgelopen jaren bewezen dat ze over veel kwaliteit beschikken, waardoor ik me onbezorgd kan focussen op het bereiken van mijn doelen", zo vertelt Alonso op de Toyota-website. Half september zal de Spanjaard in aanloop naar de Dakar Rally overigens buiten mededinging meedoen aan de vijfde ronde van de South African Cross Country Series, de Harrismith 400.

B1V9dybnHX6

Dit bericht bekijken op Instagram Hola 🎨☀️🌍 Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op 19 Aug 2019 om 4:01 (PDT)

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin