Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wheelbangende Alonso: "Magnussen verloor meer dan ik"

Fernando Alonso zegt zeer blij te zijn met de dertiende tijd in de kwalificatie. Er zal na de kwalificatie echter meer nagepraat worden over zijn compleet onnodige duel met Kevin Magnussen.

Fernando Alonso en Kevin Magnussen stoven samen op de eerste chicane af. Aangezien de ideale lijn geen ruimte biedt voor twee auto's, gingen daardoor twee snelle ronden verloren. Alonso kan er eigenlijk wel om lachen, aangezien Magnussen er de meeste hinder van ondervond:

"We reden samen op in de outlap, maar om de één of andere reden besloot hij me vlak voor het ingaan van de vliegende ronde toch maar in te halen, waardoor we knokkend samen de eerste bocht naderden. Natuurlijk gingen allebei onze ronden eraan, maar hij gooide er meer mee weg dan ik. Hij had misschien Q3 kunnen bereiken." Q3 was voor Alonso niet aan de orde. Sterker nog, de Spanjaard was al zeer tevreden met een plekje in Q2: "Gisteren stonden we met zijn tweeën stijf laatste, waardoor we dachten dat er vandaag niet meer in zat dan Q1. Als je ons gisteren had verteld dat we door zouden gaan naar Q2, hadden we je voor gek verklaard." Fernando Alonso en Kevin Magnussen moesten zich na afloop van de kwalificatie melden bij de wedstrijdleiding om verantwoorden af te leggen over hun onderlinge schermutselingen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi