© Mclaren

Nieuwsoverzicht

Wheelbangende Alonso: "Magnussen verloor meer dan ik"

01 sep. 2018 17:07 Jan van der Burgt 1 reacties
Fernando Alonso zegt zeer blij te zijn met de dertiende tijd in de kwalificatie. Er zal na de kwalificatie echter meer nagepraat worden over zijn compleet onnodige duel met Kevin Magnussen.

Fernando Alonso en Kevin Magnussen stoven samen op de eerste chicane af. Aangezien de ideale lijn geen ruimte biedt voor twee auto's, gingen daardoor twee snelle ronden verloren. Alonso kan er eigenlijk wel om lachen, aangezien Magnussen er de meeste hinder van ondervond:

"We reden samen op in de outlap, maar om de één of andere reden besloot hij me vlak voor het ingaan van de vliegende ronde toch maar in te halen, waardoor we knokkend samen de eerste bocht naderden. Natuurlijk gingen allebei onze ronden eraan, maar hij gooide er meer mee weg dan ik. Hij had misschien Q3 kunnen bereiken."

Q3 was voor Alonso niet aan de orde. Sterker nog, de Spanjaard was al zeer tevreden met een plekje in Q2: "Gisteren stonden we met zijn tweeën stijf laatste, waardoor we dachten dat er vandaag niet meer in zat dan Q1. Als je ons gisteren had verteld dat we door zouden gaan naar Q2, hadden we je voor gek verklaard."

Fernando Alonso en Kevin Magnussen moesten zich na afloop van de kwalificatie melden bij de wedstrijdleiding om verantwoorden af te leggen over hun onderlinge schermutselingen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen