Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso na P7 in kwalificatie: 'Nu punten scoren!'

Fernando Alonso was samen met Lewis Hamilton dé verrassing van de kwalificatie voor de Formule 1 race in Brazilië. Waar de kersverse wereldkampioen verrassend uitviel in Q1 met een crash, bezorgde Alonso zichzelf een mooie uitgangspositie met een zevende startplek.

Normaal moet Fernando Alonso dan nog eens de nodige gridstraffen incasseren maar dit lot blijft hem in Brazilië bespaard. Sterker nog, door de gridstraf van Daniel Ricciardo schuift de Spanjaard zelfs nog een plekje op naar voren en start hij dus als zesde. Na afloop van de kwalificatie kon Alonso zijn geluk dan ook niet op. "Normaal starten we altijd achteraan door alle gridstraffen maar deze keer niet. Vanaf P6 moet het scoren van punten gemakkelijker worden." Alonso is dan ook duidelijk over zijn doel voor de race. "Een top tien klassering natuurlijk. Dat zit er zeker in, al wordt het ons niet gemakkelijk gemaakt. Ik verwacht dat Hamilton en Ricciardo snel naar voren komen maar ik ga in ieder geval alles geven!"

In tegenstelling tot Vettel die toegaf in de slotfase van de kwalificatie niet voluit te durven gaan, nam Alonso wel de nodige risico's. "Het was zeker verraderlijk. Ik had overal regendruppels op mijn vizier en dan krijg je toch wat minder zelfvertrouwen. Het asfalt was daarentegen volledig droog en dus heb ik volop gepusht voor een goed resultaat." In Brazilië heeft McLaren tot nu toe geen last gehad van motorproblemen terwijl hun nieuwe partner Renault de één na de andere motor ziet ploffen. Een situatie waar Alonso zich nog niet druk om maakt. " Dat is nog niets in vergelijking met wat wij dit jaar hebben meegemaakt."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'