© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso na P7 in kwalificatie: 'Nu punten scoren!'

12 nov. 2017 12:21 Wanda Bisschop 0 reacties
Fernando Alonso was samen met Lewis Hamilton dé verrassing van de kwalificatie voor de Formule 1 race in Brazilië. Waar de kersverse wereldkampioen verrassend uitviel in Q1 met een crash, bezorgde Alonso zichzelf een mooie uitgangspositie met een zevende startplek.

Fernando Alonso hoopvol gestemd over top klassering in Brazilië

Normaal moet Fernando Alonso dan nog eens de nodige gridstraffen incasseren maar dit lot blijft hem in Brazilië bespaard. Sterker nog, door de gridstraf van Daniel Ricciardo schuift de Spanjaard zelfs nog een plekje op naar voren en start hij dus als zesde.

Na afloop van de kwalificatie kon Alonso zijn geluk dan ook niet op.

"Normaal starten we altijd achteraan door alle gridstraffen maar deze keer niet. Vanaf P6 moet het scoren van punten gemakkelijker worden."

Alonso is dan ook duidelijk over zijn doel voor de race.

"Een top tien klassering natuurlijk. Dat zit er zeker in, al wordt het ons niet gemakkelijk gemaakt. Ik verwacht dat Hamilton en Ricciardo snel naar voren komen maar ik ga in ieder geval alles geven!"

In tegenstelling tot Vettel die toegaf in de slotfase van de kwalificatie niet voluit te durven gaan, nam Alonso wel de nodige risico's.

"Het was zeker verraderlijk. Ik had overal regendruppels op mijn vizier en dan krijg je toch wat minder zelfvertrouwen. Het asfalt was daarentegen volledig droog en dus heb ik volop gepusht voor een goed resultaat."

In Brazilië heeft McLaren tot nu toe geen last gehad van motorproblemen terwijl hun nieuwe partner Renault de één na de andere motor ziet ploffen. Een situatie waar Alonso zich nog niet druk om maakt.

"Dat is nog niets in vergelijking met wat wij dit jaar hebben meegemaakt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen