Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso na test met Dakar-bolide: "Comfortabeler dan verwacht!"

Fernando Alonso wil het liefst zo veel mogelijk winnen in de autosport. De 37-jarige Spanjaard neemt daarom later in dit jaar deel aan de Indianapolis 500 en reed in een eerder stadium al met succes in verschillende endurancewedstrijden. Bovendien werd Alonso tweemaal wereldkampioen in de Formule 1. Volgende stap: Dakar?

Sinds een tijdje doen geruchten de ronde dat de Spanjaard graag zijn opwachting zou willen maken in de rally raid. Alonso gaf te kennen geïnteresseerd te zijn in de Dakar-bolide van Toyota, zijn werkgever in het WEC. Woensdag (gisteren) was het zover: Alonso mocht voor de eerste keer in een Toyota Hilux Dakar stappen.

"Het was een geweldige ervaring", liet Alonso vanuit de Kalahari-woestijn, waar de test plaatsvond, weten. "Ik heb nog nooit zo hoog gezeten in een raceauto, maar ik moet zeggen dat het een stuk comfortabeler was dan verwacht. Het was mijn allereerste keer in een dergelijke bolide en ik was niet gewend aan de omstandigheden en de wagen, maar desalniettemin kon ik me snel aanpassen." Alonso noemt vriend Carlos Sainz senior, de vader van de gelijknamige Formule 1-coureur, als 'medeplichtige' voor zijn rally raid-testdebuut. "Hij heeft er zeker aan bijgedragen", verwijst Alonso naar zijn landgenoot, die in diens succesvolle loopbaan tweemaal de Dakar-rally op zijn naam wist te schrijven. Toyota-teambaas Glyn Hall roemde het optreden van Alonso. "Hij paste zich ontzettend snel aan, maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten", sprak hij.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"