© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Alonso noemt Hamilton in top vijf beste Formule 1-coureurs aller tijden

18 okt. 2018 19:33 René Oudman 2 reacties
Aankomend weekend kan Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 veroveren. Als de Brit dat lukt, dan schaart hij zich in een heel bijzonder rijtje: slechts Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio wonnen vijf of meer kampioenschappen. Fernando Alonso, zelf goed voor twee titels, vindt het bijzonder.

Als de Spanjaard in de persconferentie gevraagd wordt welke vijf coureurs de beste rijders uit de geschiedenis van de Formule 1 zijn. "Hijzelf", grapt Daniel Ricciardo, waarop Alonso nee schudt.

"Het is lastig om een top vijf te noemen", peinst Alonso. "Waarschijnlijk zet ik Michael Schumacher erin, en Fangio. Ayrton Senna, Alain Prost, en Lewis Hamilton. Dat zal waarschijnlijk de top vijf zijn, die het eerste in mijn gedachten opkomt. Het is natuurlijk wel lastig om verschillende tijden met elkaar te vergelijken, de coureurs hebben op verschillende manieren de titels veroverd."

"Als er al iemand van onze generatie op gelijke hoogte met Fangio moet komen, dan ben ik blij dat Lewis die persoon is", steekt Alonso de loftrompet over zijn voormalige conculega. "Als Lewis een goede wagen heeft dan domineert hij, maar ook als de wagen niet goed genoeg is dan krijgt hij het nog voor elkaar om zijn talent te tonen. En dat is bijzonder, in de huidige Formule 1."

Schumacher kwam uiteindelijk tot zeven wereldtitels, wat er acht hadden kunnen zijn als Alonso hem in 2006 niet had gestopt. De Spanjaard streed meermaals om het wereldkampioenschap, maar kwam op meerdere momenten nipt tekort. Zo had hij in 2007 één puntje minder dan kampioen Kimi Raikkonen en moest hij het in 2010 en 2012 met een minimaal verschil afleggen ten opzichte van Sebastian Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen