Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso haalt uit na 'beschamende' F1-problemen: "Schieten onszelf in de voet"

Door een probleem met de camera's op het Circuit Gilles Villeneuve werd in de eerste vrije training voor de GP van Canada slechts vier minuten gereden. Fernando Alonso vond het belachelijk.

Alonso Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Beschamend", zo bestempelde Aston Martin-coureur Fernando Alonso de problemen die er voor zorgden dat VT1 bij de Grand Prix van Canada niet door kon gaan. De camera's werkten niet, de veiligheid kon niet worden gewaarborgd en daarom werd er na een vroege uitval van Pierre Gasly niet meer gereden.

De tweede vrije training werd nog wel met 30 minuten verlengd, maar Alonso was totaal niet onder de indruk van het hele gebeuren. "Het was jammer. Ik denk dat het niet ideaal was voor de teams, maar vooral voor de fans die erg vroeg naar het circuit kwamen en ons niet konden zien rijden", vertelde hij aan de media.

"Van tijd tot tijd lijkt het erop dat we als sport onszelf in de voet schieten. Deze dingen zijn een beetje gênant." Aston Martin heeft updates meegenomen naar Canada, maar zelfs met de verlengde sessie in VT2 kon Alonso ze niet testen. "We hadden geen tijd omdat de camera's op het circuit niet werkten en we hadden geen plan B."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team