Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso ondanks achterstand tevreden met seizoensstart

McLaren heeft bij lange na niet alle doelen van het begin van het seizoen gehaald, maar Fernando Alonso blikt desondanks terug op een goed begin van 2019.

"We zijn het enige team dat in staat is om alle vier de races met beide auto's uit te rijden. We scoorden in alle races punten en staan vierde in het kampioenschap" , zo laat Alonso vanuit Barcelona weten. "Na alle problemen in de wintertests hadden we dit niet durven dromen. We reden daar de minste ronden van iedereen, maar nu hebben we in races de meeste ronden gereden van iedereen."

Hoewel McLaren dus redelijk heeft gescoord, is het team vooralsnog niet tevreden met de snelheid. De hooggespannen verwachtingen worden op dat vlak niet waargemaakt. "Ik schat in dat we zo'n 1.8 tot 2 seconden achter de kop liggen, al weet ik niet in hoeverre teams in kwalificaties alles hebben gegeven. Het verschilt natuurlijk ook weer net per circuit." In Spanje heeft Alonso goede hoop dat McLaren het tij enigszins kan keren: "Hier en in Monaco kunnen we een ander beeld zien." In Barcelone introduceert McLaren een sterk geüpgradede MCL33, terwijl in Monaco de hinder van de zwakkere Renault-motor minder is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"