© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso onthult: 'Ik heb een meerjarig contract bij McLaren'

20 okt. 2017 08:05 Wanda Bisschop 0 reacties
Het hing al een tijdje in de lucht maar in Austin werd eindelijk duidelijk dat Fernando Alonso zijn contract met McLaren heeft verlengd. De Spanjaard maakte daarmee een einde aan alle geruchten en blijft dus actief in de Formule 1.

Alonso is van plan om nog lange tijd te racen in de Formule 1

De contractverlenging van Alonso was een formaliteit aangezien McLaren al aan zijn voornaamste eis had voldaan. McLaren besloot namelijk na drie moeizame jaren om afscheid te nemen van de Japanse motorleverancier Honda en verder te gaan met Renault.

Aan de aanwezige pers in Austin liet Alonso alvast doorschemeren dat hij nog langere tijd actief is in de Formule 1.

"We bespreken nooit de inhoud van een contract en dat gaan we nu ook niet doen. Het is in ieder geval een meerjarig contract en we zullen zien hoe het gaat lopen."

"Ik ben in ieder geval erg enthousiast over volgend jaar nu we andere vooruitzichten hebben. Ik kijk er enorm naar uit om McLaren weer terug te brengen naar de plek waar ze thuishoren. Ik kan niet wachten tot we aan de start staan in Australië!"

Hoewel Alonso blij is dat alles nu bekend is, laat hij tevens weten dat hij totaal geen haast had met zijn beslissing.

"Zowel ik als McLaren hadden geen haast. Vanaf het begin heb ik geloofd in dit project en dat het de juiste kant op gaat. Vooral wat betreft het chassis."

"Ik heb inderdaad alle opties opengehouden en met iedereen gepraat die met mij in gesprek wilde. McLaren overtuigde mij het meest. Natuurlijk moesten zij nog bepalen of ze wel of niet verder wilden met Honda. Uiteindelijk hebben ze besloten om over te stappen naar Renault. We moesten vervolgens nog een paar weken wachten tot we alle informatie over de motor hadden die ik wilde."

"De reden dat ik bij McLaren blijf is dat ik verwacht dat we volgend jaar competitief zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen