Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Alonso onthult opvallende mogelijke oorzaak van mindere Red Bull-prestaties

Fernando Alonso heeft een bruin vermoeden dat Red Bull, net als zijn eigen Aston Martin, geraakt is door een recente wijziging in de Formule 1.

De laatste Grands Prix presteren Fernando Alonso en Aston Martin niet helemaal naar behoren. In Groot-Brittannië kwam de Spanjaard niet verder dan de zevende plek. In Hongarije gaat het vooralsnog niet veel beter, want hij kwalificeerde zich op zaterdag als achtste voor de race, achter coureurs van maar liefst vijf verschillende teams.

Tegelijkertijd wist Max Verstappen voor het eerst in zes races tijd de pole niet te veroveren en tijdens het raceweekend op Silverstone kon de Nederlander ook niet zo overtuigend naar de zege rijden als in het begin van het jaar vaak het geval was. Hij had het niet makkelijk met Lando Norris.

Red Bull en Aston Martin geraakt

Alonso merkt een patroon en vermoedt dat Red Bull en Aston Martin beiden zijn geraakt door de recente wijzigingen in de Formule 1. Hij doelt op de introductie van de nieuwe Pirelli-banden, die in Silverstone in gebruik werden genomen. Omdat de downforceniveaus namelijk zo snel toenemen, zag de bandenleverancier zich genoodzaakt om de 2024-banden nu al te introduceren.

Na de kwalificatie doet hij zijn beklag tegenover onder meer RacingNews365. "Ik was blij met de auto, maar er staan zeven man voor ons, dus wat dat betreft is het geen geweldige zaterdag. We stonden slechts een tiende van een seconde achter McLaren, dus het resultaat is niet zó slecht als het misschien lijkt. We moeten echter verbetering vinden. Er bestaat geen twijfel over dat we een stap terug hebben gedaan de laatste races, terwijl de rest een stap voorwaarts heeft gezet."

"Het is heel toevallig dat er sinds de invoering van de nieuwe Pirelli-banden in Silverstone enkele teams zijn die het lastiger hebben, terwijl de rest juist blijer is geworden met de auto. Niet alleen wij, maar ook Red Bull is duidelijk geraakt door de nieuwe banden. Ze waren bijna altijd eerste en tweede, maar nu kunnen ze niet eens de pole meer veroveren."

"Checo heeft het lastig om in de top tien te komen en in Silverstone reed Max volgens mij slechts een paar seconden voor Norris. Sinds die race vind ik dat alles een beetje 'abnormaal' is", aldus de Spanjaard.

Zit het niet tussen zijn oren?

Gaat Alonso niet gewoon op zoek naar externe verklaringen voor de terugval van Aston Martin? Niet per se, want hij kan het voelen aan zijn auto dat de banden anders zijn. "Het is een beetje van beide", zo reageert hij op de vraag of zijn gedachten zijn veroorzaakt door de stopwatch of door zijn gevoel in de auto. "De auto voelt een beetje anders aan op deze banden, dat merk je. Soms is het echter wel lastig om neutraal te blijven."

"Natuurlijk hebben wij onze auto niet zoveel verbeterd als onze voornaamste concurrenten. Elke donderdag zien we dat teams met nieuwe onderdelen komen, maar als ik terugkijk in de tijd, dan zag je dat Red Bull in elke training en kwalificatie eerste en tweede was. Dit weekend was dat in geen enkele training én in de kwalificatie niet het geval. Red Bull heeft sinds Silverstone performance verloren. Dat is een feit."

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in