Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso ontvangt pikant Newey-cadeau van Aston Martin

Een bijzonder cadeau voor Fernando Alonso. De Spanjaard krijgt namelijk een Valkryie van Aston Martin, ontworpen door de man die binnenkort naar het team gaat: Adrian Newey.

XPB 1180404 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat is nog eens wat anders dan een boekenbon... Fernando Alonso heeft een bijzonder cadeau van zijn team Aston Martin gekregen: een door Adrian Newey ontworpen Valkryie. Thuis in Monaco nam hij de wagen, een exemplaar met een 6,5-liter V12-motor die zo'n 1155 pk levert, in ontvangst. 

De Valkyrie, waarvan slechts 150 exemplaren worden gemaakt, is ontworpen door de topontwerper die vertrekt bij Red Bull. Dat gebeurde in de tijd dat Aston Martin Red Bull sponsorde voordat het in 2021 overstapte naar zijn eigen fabrieksprogramma in de Formule 1. 

Het cadeau is opmerkelijk, nu duidelijk is geworden dat de overstap van Newey naar Aston Martin binnenkort wordt aangekondigd. De eigenaar van Aston Martin, Lawrence Stroll, liet eerder al het volgende blijken. "Adrian is duidelijk de meest getalenteerde en begaafde persoon in de F1, op basis van zijn staat van dienst en zijn geschiedenis. Ik zou Adrian dus heel graag bij ons team willen hebben, net als elk ander F1-team op de grid." Een aankondiging van de overstap wordt verwacht vóór het Grand Prix-weekend van Azerbeidzjan (13 tot en met 15 september).

Alonso was in ieder geval zeer verguld met het bijzondere cadeau. "Het is moeilijk onder woorden te brengen hoezeer ik naar deze dag heb uitgekeken", aldus Alonso. "Om achter het stuur zitten van mijn eigen Valkyrie, is zeker een dag om nooit te vergeten. De Valkyrie is echt een F1-auto voor op de weg, met zoveel kennis en technologie uit alle ervaring die Aston Martin op het circuit heeft opgedaan. Ik kan niet wachten om de weg op te gaan."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld