Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Huidige Aston Martin niet goed genoeg om Alonso te behouden

Wil Aston Martin ook volgend jaar kunnen beschikken over de diensten van Fernando Alonso, dan zal de wagen waarmee het team nu rijdt flink verbeterd moeten worden, is de conclusie van teambaas Mike Krack.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Zak Mauger

Met een vijfde plaats in de kwalificatie en zesde plaats in de race presteerde Fernando Alonso hartstikke goed in Japan. Hij liet onder meer de twee Mercedessen en McLaren-coureur Oscar Piastri achter zich. Zelf gaf hij na de race aan dat hij vond dat hij in zijn Aston Martin boven zijn stand presteerde. Teambaas Mike Krack kan zich wel vinden in de conclusie van de Spanjaard.

"Ik ben het daar wel mee eens. Als je terugkijkt en ziet waar we staan, dan zijn we gemiddeld het vijfde team op de grid. Misschien soms gedeeld vierde. Dat betekent dat je normaal van plek 7 tot plek 10 vecht in de race, als er geen snellere auto's voor je uitvallen", zegt Krack tegen de media waaronder RacingNews365. "Natuurlijk is er ook de startpositie op de grid, maar om een goede startpositie te krijgen, moet je goed kwalificeren. Over het algemeen ben ik het wel eens met Fernando."

Om net als vorig jaar weer in de gelegenheid te komen om voor het podium te strijden, dan zal de wagen flink verbeterd moeten worden. Want zoals die nu is, gaat dat niet lukken en zal het ook lastig worden om Alonso te behouden voor Aston Martin na dit seizoen, denkt Krack.

"Dan moeten we meer toevoegen aan de wagen, dan moeten we die echt beter maken", antwoordt Krack op de vraag of Alonso te behouden is met de huidige auto. "Als je in ieder geval kunt strijden en niet in niemandsland rijdt, dan is dat al een eerste stap. Maar daar stopt het voor ons niet, we zullen dit seizoen nieuwe onderdelen meenemen voor de wagen, ook om Fernando gemotiveerd en tevreden te houden bij Aston Martin."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco