Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alonso op de bres voor Verstappen: "FIA moet zich met andere zaken bezighouden"

Max Verstappen vierde zijn overwinning in de Grand Prix van Stiermarken vorig weekend met een dikke burnout op startfinish. De FIA was daar niet van gediend en tikte de Red Bull-coureur op de vingers. Fernando Alonso lijkt dat maar flauwekul te vinden.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Fernando Alonso zat naast Max Verstappen in de persconferenties op donderdag en natuurlijk ging het even over de burnout van de Red Bull-coureur en de berisping die hij kreeg. Alonso neemt het voor Verstappen op en daarmee ook de voor de fans. In zijn ogen zijn er wel belangrijkere zaken waar de FIA zich druk om moet maken.

"Ik vind het mooi als je jezelf kunt zijn op zo'n moment en die burnout was mooi om te zien. Net zoals de donuts die we in Abu Dhabi soms draaien zijn dat mooie dingen voor de fans om naar te kijken. Niet voor niets worden die filmpjes veel gedeeld op social media en dergelijken", aldus Alonso ten overstaan van RacingNews365. "De fans houden daarvan."

"Ik denk dat de FIA zich meer bezig moet houden met zaken zoals het controleren op track limits en het bewaken van alles wat in bocht één gebeurt. Ik was de enige die een actie opzette in bocht één, maar de twee auto's die ik inhaalde misten de bocht en kwamen zo weer voor mij uit. Die kregen geen waarschuwing, dus er zijn zeker zaken die, met name ook met het oog op de fans, verbeterd kunnen worden."

En Verstappen zelf, die liet zich ook op geheel eigen wijze uit over hoe hij dacht over de berisping die hij van de FIA kreeg.

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken