Alonso op jacht naar Daytona-zege: "Heb dit jaar veel meer ervaring"

04 jan. 13:45 René Oudman 0 reacties
Fernando Alonso gaat dit jaar op jacht naar het derde en laatste partje van de Triple Crown of Motorsport. De 37-jarige Spanjaard moet enkel nog de Indianapolis 500 winnen om zichzelf bij een zeer exclusief clubje te scharen. Tot het eind mei is en de Indianapolis Motor Speedway wordt aangedaan moet Alonso zich echter op andere manieren zien te vermaken.

Zodoende komt de tweevoudig wereldkampioen voor het tweede achtereenvolgende jaar uit in de 24 uur van Daytona. Alonso deelt bij Wayne Taylor Racing een wagen met de Nederlander Renger van der Zande, diens vaste teamgenoot Jordan Taylor en tevens coureur-voor-één-keer Kamui Kobayashi. Tijdens de Roar Before The 24, een evenement waarin getest mag worden en mediaverplichtingen af kunnen worden gewerkt, enkele weken voor de wedstrijd zelf plaatsvind, liet Alonso zijn gedachtengang optekenen.

"Dit jaar heb ik een hoop extra ervaring", vertelt Alonso aan RACER. "Ik heb in de afgelopen tijd veel endurancewedstrijden gereden. Nu weet ik wat ik moet doen als ik in verkeer zit, hoe de nacht moet worden benaderd en ik ken zelfs dit circuit al van vorig jaar. Dit keer mag ik echter deel uitmaken van een zeer competitief team dat al veel successen heeft gehad op Daytona. Ik hoop daarom dit jaar beter voor de dag te komen dan vorig jaar."

"Onze ontmoeting vond een jaar geleden plaats, kort na de 24 uur van Daytona 2018 zijn Zak Brown en ik de gesprekken begonnen", blikt teameigenaar en -naamgever Wayne Taylor terug. "Fernando leek zeer geïnteresseerd, maar het kwam in eerste instantie niet van de grond, dus besloten we met andere coureurs het gesprek aan te gaan. Toen, ineens, vroeg Zak of we nog steeds een stoeltje hadden voor Fernando. Natuurlijk hadden we die!"

Naast Alonso neemt nog een voormalig Formule 1-coureur plaats in de Cadillac DPi-V.R, namelijk Kobayashi. Taylor wist de Japanner een stuk gemakkelijker te strikken dan de Spaanse racelegende. "We oriënteerden ons op het gebied van wie er nog beschikbaar was, vergeleken rondetijden en kwamen ineens op de naam Kamui Kobayashi. Ik heb hem op een bepaald ogenblik gebeld - volgens mij was het drie uur 's nachts, zijn tijd. Toen hij niet opnam legde ik mijn telefoon weg, maar hij belde direct terug. Toen ik vroeg: wil je voor ons rijden op Daytona, zei hij: "Ja, heel graag!". Toen waren we rond."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen