Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso op randje Formule 1-comeback? "Woensdag volgt een officiële aankondiging"

Keert Fernando Alonso dan toch echt terug op de Fomrule 1-grid? Renault-teambaas Cyril Abiteboul zou zijn personeel al op de hoogte hebben gesteld van de komst van de tweevoudig wereldkampioen.

De geruchten over een Formule 1-comeback van Fernando Alonso doen al de rondte sinds zijn vertrek bij McLaren eind 2018. Hij zou alleen terugkeren bij een topteam waarmee hij om overwinningen zou kunnen strijden, maar naar verluidt neemt hij toch genoegen met minder. De Spaanse F1-journaliste Noemí de Miguel denkt te weten dat één en ander woensdag wereldkundig wordt gemaakt. In een tweet (zie hieronder) laat De Miguel weten dat Cyril Abiteboul al aan enkele trouwe monteurs heeft toevertrouwd dat er iemand terugkeert met wie ze vijftien jaar geleden al binnen het team hebben gewerkt. Dat kan eigenlijk alleen maar Fernando Alonso zijn, die met Renault in 2005 én 2006 de wereldtitel wist te pakken. Het zou gaan om een terugkeer per 2021. Sebastian Vettel gold lange tijd als kandidaat voor het Renault-zitje, maar zou vooral inzetten op een stoeltje bij Mercedes. Het is echter maar de vraag in hoeverre zijn optreden tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de kansen bij een topteam hebben geschaad.

1279908855825260548

YA ES LUNES ! Según me han informado, el miércoles #Renault tiene previsto hacer un anuncio oficial. Tras la carrera, Cyril Abiteboul les ha dicho a los mecánicos más veteranos (aquellos que llevan más de 15 años), que ya han trabajado con él. Buenas noches 💤 #F1 #Renault — Noemí de Miguel (@Noemidemiguel) July 5, 2020

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"