© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso opgetogen met elfde startplaats: "Dit is perfect"

16 sep. 2018 09:30 René Oudman 0 reacties
Sinds hij heeft aangekondigd de Formule 1 na dit seizoen - zij het voor in ieder geval één seizoen - de rug toe te keren, lijkt Fernando Alonso een ander mens. De Spanjaard vindt het allemaal wel prima en klinkt ook minder negatief over de boardradio.

Na afloop van Q2 moest Alonso zelfs lachen toen hij hoorde het laatste segment net niet te hebben gehaald. "Dat is perfect!", klonk de tweevoudig wereldkampioen. Niemand wist even te plaatsen of het sarcasme was of dat Alonso het serieus meende.

Het tweede geval bleek. Alonso denkt meer kans te maken op een puntenfinish, nu hij vrij is om te bepalen op welke compound hij zondag van start gaat. "Het voelde goed. We zijn het hele weekend al competitief, na de vrijdagtrainingen wist ik al te voorspellen dat we mee gingen doen in de strijd voor Q3. Mijn wens was om aan de schone zijde van de baan te starten en met P11 is dat uitgekomen", analyseert Alonso.

"Carlos Sainz staat naast me, dat is ook gebruikelijk, hopelijk kunnen we samen naar voren rijden om een handjevol punten mee naar huis te nemen. We hebben een vrije bandenkeuze en dat is fijn, misschien kunnen we daarmee een aantal jongens die voor ons starten inhalen."

"Het was belangrijk om niet op de hypersoft te starten, maar aan de andere kant wil je natuurlijk graag Q3 halen. Echter, als je vanaf P10 vertrekt en je staat op hypersofts, dan weet je dat je een lastige zondag gaat krijgen. In de kwalificatie heb je ontzettend veel voordeel van die compound, maar het rubber slijt supersnel. Wij kunnen morgen langer doorrijden en dus zijn punten mogelijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen