Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso over de kop tijdens Rally-debuut in Zuid-Afrika

In aanloop naar zijn deelname aan de Dakar-rally, die volgend jaar in Saoedi-Arabië zal worden verreden, deed Fernando Alonso mee aan een rally in Zuid-Afrika. Dat ging voor de Spanjaard niet helemaal van een leien dakje.

Fernando Alonso nam in Zuid-Afrika samen met co-piloot en ervaren Rally-coureur Marc Coma mee aan de Lichtenberg 400-rally. Tijdens de eerste run ging het al na 20 kilometer fout voor de Spanjaard, toen hij zijn auto onbedoeld aan het rollen kreeg. Het resultaat: een kapotte voorruit, die noodgedwongen uit de auto moest worden gehaald, waarna het duo hun weg, beiden ongeschonden, kon vervolgen. Tijdens de tweede run, inmiddels met gerepareerde vooruit, ging het wederom al snel mis. Ditmaal raakte Alonso naar verluidt, je verzint het niet, een parelhoen, waarna de vooruit wederom niet meer te redden viel. Op die manier was de eerste echte rally-ervaring van de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen wel erg bijzonder. De schade van de aanrijding met de grote vogel is hieronder te zien. De Dakar-rally vindt komend jaar plaats van 5 tot en met 17 januari.

1172855335196987392

Alonso and Coma hit a guinea fowl on the second loop of the #Lichtenberg400 today. Check out the damage to the Toyota Gazoo Racing Hilux. @Wheels24 pic.twitter.com/HNtygy7B6e — Sean Parker 🌶 (@Sean_ParkerSA) September 14, 2019

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden