Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso over polerecord Hamilton: 'Hij heeft ook de beste auto'

Tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van België scoorde Lewis Hamilton alweer zijn 68e pole uit zijn Formule 1 carrière. Een evenaring van het record van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. Is het puur een verdienste van Lewis Hamilton of ook van zijn auto?

Voormalig teamgenoot Fernando Alonso feliciteerde Hamilton dan ook met zijn record maar suggereerde tevens dat het vooral het gevolg is van een dominante auto. Aan ESPN laat de McLaren coureur het volgende weten: "Het is echt een ongelofelijk aantal poles. Ik feliciteer Lewis dan ook met zijn record. Het is een geweldige prestatie om dat te bereiken." Alonso voegde echter wel toe dat Hamilton natuurlijk ook over het beste materiaal beschikt waardoor het een stuk eenvoudiger wordt. "Het is ongelofelijk wat Lewis op zaterdag presteert. Hij profiteert echt optimaal van het feit dat hij al een aantal jaren over de dominantste auto beschikt."

"Natuurlijk blijft het een knappe prestatie want hoewel Lewis over de beste auto beschikt, moet hij het natuurlijk nog wel gewoon doen." Hamilton staat momenteel op gelijke hoogte met Michael Schumacher maar met nog acht races te gaan, is de kans vrij groot dat hij dit seizoen nog een aantal poles aan zijn totaal toevoegt. Naaste concurrent Sebastian Vettel scoorde in zijn Formule 1 loopbaan tot nu toe 48 poles en 46 overwinningen. Hamilton behaalde in Spa alweer zijn 58e zege in de Formule 1 en heeft nog flink wat werk te verzetten voor hij ook dat record van Schumacher met 91 zeges heeft geëvenaard.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden