Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso over toekomst: "Verenigde Staten? Leuk om op vakantie te gaan"

Na dit seizoen is Fernando Alonso Formule 1-coureur af en wat de Spanjaard in 2019 gaat doen, is nog onduidelijk. Alonso heeft een contract bij Toyota om op zijn minst tot en met de 24 uur van Le Mans actief te zijn. De tweevoudig wereldkampioen maakt er geen geheim van graag nog een keer deel te willen nemen aan de Indianapolis 500.

Het doel van Alonso is namelijk om de Triple Crown of Motorsport te veroveren - zegevieren in de Grand Prix van Monaco, zegevieren in de 24 uur van Le Mans en zegevieren in de Indianapolis 500. De eerste twee races schreef hij inmiddels op zijn naam, de derde ontbreekt nog op het imposante cv van de 37-jarige.

"Wat ik volgend jaar ga doen?", herhaalt Alonso een aan hem gestelde vraag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Ik hoef in ieder geval geen 21 Grands Prix te rijden, dus misschien kom ik wel wat vaker naar de Verenigde Staten. Het lijkt me een geweldig land om mijn vakantie te vieren", knipoogt Alonso, die heus wel weet waar de vraagsteller naar hint. "Nee, we hebben nog niets rond, als het zover is, dan laat ik dat weten." Vorig jaar nam Alonso voor de eerste keer in zijn loopbaan deel aan de befaamde Indianapolis 500. De Spanjaard liet een sterke indruk achter door zich als vijfde van de 33 deelnemers te kwalificeren, om een groot gedeelte van de race aan de leiding te gaan. Uiteindelijk viel Alonso met nog 21 van de 200 geplande ronden te gaan uit met een kapotte motor.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi