Alonso over toekomst: "Verenigde Staten? Leuk om op vakantie te gaan"

18 okt. 2018 18:54 René Oudman 0 reacties
Na dit seizoen is Fernando Alonso Formule 1-coureur af en wat de Spanjaard in 2019 gaat doen, is nog onduidelijk. Alonso heeft een contract bij Toyota om op zijn minst tot en met de 24 uur van Le Mans actief te zijn. De tweevoudig wereldkampioen maakt er geen geheim van graag nog een keer deel te willen nemen aan de Indianapolis 500.

Het doel van Alonso is namelijk om de Triple Crown of Motorsport te veroveren - zegevieren in de Grand Prix van Monaco, zegevieren in de 24 uur van Le Mans en zegevieren in de Indianapolis 500. De eerste twee races schreef hij inmiddels op zijn naam, de derde ontbreekt nog op het imposante cv van de 37-jarige.

"Wat ik volgend jaar ga doen?", herhaalt Alonso een aan hem gestelde vraag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. "Ik hoef in ieder geval geen 21 Grands Prix te rijden, dus misschien kom ik wel wat vaker naar de Verenigde Staten. Het lijkt me een geweldig land om mijn vakantie te vieren", knipoogt Alonso, die heus wel weet waar de vraagsteller naar hint. "Nee, we hebben nog niets rond, als het zover is, dan laat ik dat weten."

Vorig jaar nam Alonso voor de eerste keer in zijn loopbaan deel aan de befaamde Indianapolis 500. De Spanjaard liet een sterke indruk achter door zich als vijfde van de 33 deelnemers te kwalificeren, om een groot gedeelte van de race aan de leiding te gaan. Uiteindelijk viel Alonso met nog 21 van de 200 geplande ronden te gaan uit met een kapotte motor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen