Alonso: 'Racen is beste voorbereiding op nieuwe seizoen'

29 jan. 2018 17:00 Arthur Wulms 0 reacties
De deelname van Fernando Alonso aan de 24 uur van Daytona leverde niet het gewenste resultaat op. Desondanks blijft de Spanjaard positief en ziet hij deze deelname als een mooie voorbereiding op het nieuwe Formule 1 seizoen.

Alonso ziet 24 uur van Daytona als mooie training voor Formule 1

Fernando Alonso heeft niet stilgezeten tijdens de winterstop. In tegenstelling tot andere coureurs houdt hij zich fit door te blijven racen. Hij geeft aan dat de deelname in Daytona Beach een goed voorproefje is op de eventuele deelname in Le Mans. 

"Ik kan dit type auto's nu veel beter besturen dan twee weken geleden. Als ik deelneem aan Le Mans, zal dit mijn tweede keer zijn dat ik in de nacht rij, weet ik hoeveel ik moest rusten, slapen etc."

Toen de Spanjaard werd gevraagd naar een eventuele terugkeer volgend jaar antwoordde hij positief. ''Ik denk het wel'', reageerde hij. 

''Aangezien de race in januari plaatsvindt staat er dan weinig op de motorsport kalender, hierdoor is het voor ons makkelijker om deel te nemen.''

De tweevoudig wereldkampioen kan terugkijken op een bedrijvig weekend waarin hij alvast heeft getraind voor het aankomende Formule 1 seizoen. 

''In plaats van op een fiets zitten of te trainen in de sportschool ben je aan het autoracen, dat is veel beter.'' 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen