Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso reageert op FIA-wijzigingen: "Mag hopen dat het niet vanwege Abu Dhabi is"

Fernando Alonso vindt niet dat er tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi iets misging. De Spanjaard kan helemaal leven met de manier waarop de laatste race van vorig jaar verliep. Hij hoopt niet dat alle veranderingen voort zijn gevloeid uit die veelbesproken race op het Yas Marina Circuit.

De FIA kondigde na de Grand Prix van Abu Dhabi een uitvoerige analyse aan, die zou worden geleid door de nieuwe president Mohammed ben Sulayem. Vorige week presenteerde hij de eerste veranderingen naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek. Er komt een nieuwe structuur bij de wedstrijdleiding. Michael Masi keert niet meer terug en in zijn plaats komen er twee wedstrijdleiders, die elkaar af zullen wisselen. Ook komt er een soort VAR, die op afstand vanuit een Virtuel Race Control Room meekijkt met de beslissingen die er worden gemaakt en waar nodig ondersteuning kan geven.

Alonso 'mag hopen' dat het niet komt door Abu Dhabi

Fernando Alonso vertelde tijdens de launch dat hij niet hoopt dat de nieuwe regels allemaal voortvloeien uit de gebeurtenissen in Abu Dhabi, want als het aan de Spanjaard ligt, dan zijn dat helemaal geen bijzondere gebeurtenissen. "Ik heb een andere mening over al het gebeuren in Abu Dhabi. Ik denk niet dat er daar iets fouts gebeurde. Ik denk niet dat er daarom wijzigingen zijn doorgevoerd - althans dat mag ik toch hopen van niet", zo klinkt hij duidelijk in gesprek met RACER .

Alonso juicht nieuwe FIA-president toe

Alonso zegt dat hij de nieuwe FIA-president, Mohammed ben Sulayem, graag mag en vindt zijn aanpak verder wel prima. "Het is een nieuwe president, dus hij wil vanzelfsprekend dat alles er goed uit ziet. Ik mag Mohammed en zijn aanpak." "Als hij van mening is dat we wat nieuwe ideeën nodig hebben, dan komt dat iedereen ten goede. Daar ben ik dan ook blij mee", aldus de tweevoudig wereldkampioen, wiens teamgenoot Esteban Ocon maar een boodschap had. "Zo lang de regels te allen tijde gevolgd kunnen worden en ze consistenter zijn, ben ik tevreden", aldus de Fransman van Alpine.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"