Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso richt pijlen op Red Bull na vijfde plaats

Aan ambities geen gebrek bij Fernando Alonso. Na een prima openingsrace verwacht Alonso binnen een paar races op gelijke hoogte te kunnen staan met Red Bull.

In gesprek met Sky F1 spreekt Fernando Alonso de verwachting uit dat het na de veelbelovende openingsrace alleen maar beter kan gaan. "Dit was de eerste race met Renault als partner, dus we mogen nog meer verwachten van die samenwerking. Hopelijk kunnen we in Bahrein al een volgende stap zetten richting ons volgende mikpunt, Red Bull." "Op dit moment staat het eliteclubje van Mercedes, Ferrari en Red Bull nog voor op ons, maar we treden graag toe tot dat clubje. Ik denk dat we binnen een paar races tijd de sprong kunnen maken van de middenmoot naar de huidige top drie."

Volgens Alonso kwam de vijfde plaats in Australië al niet als een verrassing, ook al zei hij voorafgaand aan de Grand Prix dat dit het moeilijkste weekend zou worden. "Onze racepace suggereerde dat we sterk zouden zijn in de race. Daarnaast profiteerden we natuurlijk ook van andermans pech, maar al met al hebben we het als team geweldig gedaan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"