Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso roept Verstappen alvast uit tot kampioen

Wie gaat het Max Verstappen dit seizoen lastig maken? Dat is de laatste jaren telkens de vraag aan het begin van het seizoen. Fernando Alonso denkt het antwoord wel te weten...

Alonso Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

42 is 'ie inmiddels en hij maakt zich op voor zijn 21ste (!) seizoen in de Formule 1. Als geen ander weet Fernando Alonso hoe de testdagen werken en wat dit zegt voor de start van het F1-seizoen. De afgelopen dagen heeft de tweevoudig wereldkampioen zijn ogen goed de kost gegeven. Veel is volgens de Spanjaard nog onzeker, behalve wie er wereldkampioen wordt in 2024.

"Ik heb geen glazen bol om te weten wat de anderen doen, maar ik denk dat Max (Verstappen, red.) wereldkampioen is en dat Red Bull de sport domineert. Ook het concept van de wagen dat ze dit jaar hebben gepresenteerd, is een verrassing. Op dit moment moeten we gewoon kijken hoe ze presteren, maar ik denk dat negentien coureurs in de paddock nu zullen denken dat ze het kampioenschap niet gaan winnen. Dat gebeurt 99 procent van de tijd in je carrière. Dit is een brute sport", zegt Alonso tegen Autosport.

Vorig jaar verrasten Alonso en Aston Martin door ijzersterk uit de winter te komen en in de eerste races telkens naar het podium te rijden. Of dat ook dit jaar gaat lukken, durft hij nog niet te voorspellen. "Ik denk dat het nu moeilijk te zeggen is of we een auto hebben die races kan. Ik denk dat er minder kansen zijn voor iedereen om dit jaar een race te winnen nu we de Red Bull-auto van Max hebben gezien. Maar zo is het nu eenmaal."

Hoewel hij zich goed voelt en de testdagen als prima bestempelt, is dit voor Alonso nog geen garantie op succes, weet hij uit ervaring. "Ik was in 2015, toen ik bij McLaren kwam, superfit, gelukkig en gemotiveerd. Maar ik scoorde uiteindelijk elf punten en eindigde als zeventiende in het kampioenschap. Deze sport is dus niet altijd wat je voelt of wat je doet."

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer