Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso ruikt zijn kans tijdens GP Monaco: "Daar is Verstappen niet consistent in"

Max Verstappen en Fernando Alonso zullen de Formule 1 Grand Prix van Monaco starten vanaf de voorste rij. Wie ligt er na de eerste bocht op P1? De Aston Martin-coureur ruikt een kans.

Alonso Monaco Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de kwalificatie in Monaco was de spanning om te snijden. Fernando Alonso leek de poleposition te gaan veroveren, maar in de laatste seconden knalde Max Verstappen er een fenomenale derde sector uit, waarmee hij in zijn snelle ronde genoeg snelheid vond om toch pole te pakken.

Alonso start daardoor naast de Nederlander op de tweede plaats, maar is ondanks het mislopen van pole redelijk tevreden. "Maar pole betekent erg veel in Monaco. Maar ja, Max was net wat sneller vandaag. Jammer", zo begint hij vlak na de kwalificatie.

"De voorste startrij is heel goed voor ons en heel belangrijk hier. De laatste sector is onze slechtste sector, maar we gaan zondag zien wat we kunnen. Wat kunnen we doen op het gebied van de strategie? En gaat het weer meespelen?"

Bij de start ziet de Aston Martin-coureur in ieder geval een kans. "De afstand tot de eerste bocht is niet veel, maar hopelijk hebben we een goede start. Dit jaar is Max daar niet zo consistent in, dus misschien heeft hij morgen wel een slechte..."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'