Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Sluit een terugkeer in Formule 1 niet uit"

Fernando Alonso hield de gemoederen de afgelopen dagen bezig. De tweevoudig wereldkampioen vloog vanuit Italië naar het Circuit de Catalunya in Spanje. Ondanks diverse geruchten kwam het nog niet tot een rentree in de F1.

Fernando Alonso zou volgens de Italiaanse media gaan testen voor het team van McLaren, maar RacingNews365 achterhaalde echter al snel dat dat niet zou gaan gebeuren deze week. Het team van McLaren kondigde gisteren (woensdag red.) wel aan dat de Spanjaard later dit jaar plaatsneemt in de MCL34. Alonso zelf sluit een comeback als fulltime Formule 1-coureur niet uit. "Zolang ik nog geen zestig jaar ben, moet je altijd rekening met mij houden. Ik ben namelijk nog steeds topfit en zou daarom ook zomaar weer terug kunnen keren in de Formule 1", laat hij aan Corriere dello Sport weten.

Die comeback staat niet voor 2019 gepland, dit seizoen ligt de focus op het veroveren van de Triple Crown. Hiervoor moet Alonso in mei de Indy 500 winnen. "Tijdens het eerste gedeelte van dit seizoen zal ik me voornamelijk focussen op andere raceklassen. In het tweede gedeelte van het Formule 1-seizoen, zal ik echter vaker te zien zijn bij de races. Ik ben namelijk de ideale persoon om de coureurs en de teamleden van McLaren dichter tot elkaar te brengen." De inmiddels zevenendertig jarige Alonso ziet zichzelf niet naar iedere Grand Prix afreizen: "Laten we eerlijk zijn, op een aantal circuits gaan jullie me dit seizoen niet terug zien. Naar een Grand Prix als China of ergens anders ver weg zal ik niet snel afreizen. Het moeten wel races zijn waar iets te doen is!", aldus een lachende Alonso. Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"