Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso sluit overstap niet uit: "Dan geloof ik dat ik daar kan winnen"

Met de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari vanaf 2025 is Silly Season al heel vroeg gestart. Een van de coureurs die weleens een belangrijke rol kan spelen is Fernando Alonso. Als hij doorgaat in de sport, dan wil hij wel om de overwinningen kunnen strijden.

Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso is ondertussen aan zijn 21e seizoen in de Formule 1 begonnen en zeker niet onverdienstelijk. Een negende plek in Bahrein viel misschien een beetje tegen, maar met een vijfde plek in Djedda kan de Spanjaard zeker thuiskomen. Al is de start toch net wat anders dan vorig jaar.

Toen reeg Alonso in zijn Aston Martin de podiums aan elkaar in het begin van het seizoen. In de eerste acht races van het jaar stond hij alleen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan en Spanje niet op het podium. Hij kon echter niet serieus meedoen in de strijd om de overwinningen. Met een contract dat afloopt aan het einde van 2024 is het de vraag wat Alonso gaat doen.

Als er aan de Spanjaard wordt gevraagd of hij erin gelooft dat hij op de lijstjes staat bij Mercedes en Red Bull, dan reageert hij daar als volgt op. "Ik heb geen contract op zak. Het is dus beter om op zulke lijstjes te staan, dan op de lijstjes voor andere series of om met pensioen te gaan. Ik zal de beslissing over wat ik de toekomst ga doen in de komende weken of de komende races nemen", zo zegt de 42-jarige Spanjaard tegenover onder meer RacingNews365.

'Dat zal de beslissing zijn'

"Ik moet als eerste met mezelf spreken, want ik moet een beslissing maken als ik mezelf vast wil leggen voor de toekomst. Het is duidelijk dat ik al het andere in mijn leven moet opofferen om 100% klaar te zijn voor de Formule 1. En dat zal de beslissing zijn", zo zegt Alonso.

"Ik zal een egoïst zijn als ik er alleen maar aan denk om een contract te verlengen en gewoon een Formule 1-coureur te zijn en de wereld rond te reizen. Maar zo iemand ben ik niet, want als ik ergens een contract teken, dan geloof ik erin dat er een mogelijkheid is om races te winnen", zo is de Spanjaard duidelijk.

"En dan wil ik in de simulator zitten en wil ik bij de engineers zijn. Ik wil 100% vragen van een organisatie waarvan ik zeker weet dat ik die 100% zal geven. Zo niet, dan verbind ik me niet", aldus Alonso. "Ik weet niet voor hoe lang, ik weet niet met wie. Er zijn dus veel vraagtekens. Maar dit is een tweede fase. De eerste fase van mijn toekomst is mijn persoonlijke beslissing", zo sluit hij af.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'