Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso sluit terugkeer in de Formule 1 niet uit

Fernando Alonso zegt de Formule 1 in 2019 vaarwel om zich te kunnen focussen op nieuwe uitdagingen. Met nog negen races te gaan in 2018 blikt de Spanjaard terug op een mooie carrière, maar laat hij ook weten dat een terugkeer op het hoogste niveau tot de mogelijkheden behoort.

"Na zeventien actieve jaren in de geweldige sport die Formule 1 is, is het tijd voor een volgende stap in mijn leven. Ik heb genoten van elke seconde en ben iedereen die mij heeft bijgestaan in mijn carrière ontzettend veel dank verschuldigd", zo laat Alonso in een statement weten. "De laatste races van 2018 zal ik benaderen met meer passie en toewijding dan ooit tevoren." De tweevoudig wereldkampioen laat nog even in het midden wat de toekomst hem gaat brengen, maar sluit een terugkeer in de Formule 1 niet uit. "We gaan het zien. Er liggen mooie nieuwe uitdagingen in het verschiet. Ik ben op dit moment gelukkiger dan ooit, maar de tijd is aangebroken om mijn horizon te verbreden en nieuwe avonturen na te jagen."

"Ik wil natuurlijk iedereen bij McLaren bedanken. Mijn hart ligt bij dit team en ik ben ervan overtuigd dat McLaren zich na een moeilijk tijd terug kan knokken. Het zou natuurlijk geweldig zijn om terug te keren op het moment dat het team daarin geslaagd is." "Mclaren heeft me de kans gegeven mijn horizon te verbreden en te racen in andere categorieën. Daardoor voel ik me nu een meer complete coureur dan ik me ooit heb gevoeld", vervolgt Alonso. Fernando Alonso wist al een tijdje dat hij bezig is aan zijn voorlopig laatste seizoen in de Formule 1: "Ik hakte de knoop over dit moeilijke besluit al enkele maanden geleden door. Ik wil Chase Carey en Liberty Media bedanken voor hun inspanningen om mij op andere gedachten te brengen." Een laatste woord van van dank gaat uit naar zijn fans: 'Ik wil ook in het bijzonder mijn fans bedanken, maar ik weet zeker dat onze paden elkaar weer zullen kruisen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi