Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso sneert naar Hamilton na incident: "Hij heeft veel ervaring, maar ik meer!"

Fernando Alonso en Lewis Hamilton hebben het seizoen na seizoen met elkaar aan de stok. Ook in 2023 was dat meermaals het geval, waaronder tijdens de GP van Abu Dhabi. Volgens Alonso was Hamilton vandaag de grote verliezer, net als... in Canada in 2013.

Alonso Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In ronde 39 van de race deed Lewis Hamilton een poging om Fernando Alonso in te halen voor de elfde positie. Naarmate Hamilton dichterbij kwam, positioneerde Alonso zijn Aston Martin-bolide steeds meer aan de rechterzijde van het rechte stuk. Het leek erop dat de Spanjaard zelfs even zijn gas losliet en/of op de rem trapte, iets waar oud-teamgenoot Hamilton niet van gediend was...

"Hij deed gewoon een brake test, ver voor de remzone", zei Hamilton over de radio. Fernando Alonso reageerde tegenover onder meer RacingNews365 na afloop van de race. "Ik ga daar niet op reageren. Het moge duidelijk zijn dat Lewis erg slim is. Hij weet héél goed hoe de sport in elkaar zit." Alonso vervolgt zijn verhaal met een subtiele steek onder water richting de Mercedes-rijder. "Hij heeft heel veel ervaring, maar ik heb meer!"

Bekijk hieronder de video van het incident. Het artikel gaat daaronder verder.

"In beide gevallen won ik"

Op de vraag of Alonso verbaasd was dat Hamilton hem beschuldigde van een brake test, antwoordde de Spanjaard: "Ja en nee. We deden hetzelfde in Canada; volgens mij was dat in 2012 (2013, red.). Elf jaar later proberen we die actie te herhalen om DRS aan de andere coureur te geven." Volgens Alonso was de manoeuvre bedoeld om zo op een ander deel van de baan voordeel te behalen. "In beide gevallen won ik. Dus het is prima zo", lachte Alonso.

Hamilton was minder blij met de rijstijl van de Spanjaard: "We gingen plankgas, zo'n drie- a vierhonderd meter voor de bocht. Hij reed 300 kilometer per uur uit het niets vertraagt hij plots!"

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024