Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso sneert naar Ocon en wijst naar incident met Verstappen: "Nog één race..."

Het ging er in de sprintrace voor de GP van Brazilië hard aan toe tussen Alpine-coureurs Fernando Alonso en Esteban Ocon. De Spanjaard telt af naar zijn nieuwe avontuur bij Aston Martin.

Fernando Alonso en Esteban Ocon hadden in de sprintrace voor de Grand Prix van Brazilië kans op een goede finish, maar in een verhitte strijd tussen de twee ging het mis. De twee Alpine-coureurs raakten elkaar en Alonso moest vanwege schade de pitstraat in. De tweevoudig wereldkampioen baalt overduidelijk na de sprintrace. Toch probeert hij positief te blijven. "De snelheid was er en we zaten dicht op de leiders in de race, maar het is P15 als startplaats voor de race. Als we deze snelheid hebben, dan kunnen we in ieder geval wat punten scoren", aldus Alonso bij Sky Sports . Hij kreeg later een straf, waardoor hij de race vanaf P18 zal aanvangen.

Alonso: "Nog één race en dan is het eindelijk voorbij"

Het is duidelijk dat Alonso zit te wachten op 2023. Volgend Formule 1-seizoen zal hij Alpine verruilen voor Aston Martin. Na het incident met Ocon wil hij er liever niet over praten en kijkt hij vooral naar volgend jaar. "Ik hoef er niet naar te kijken. Nog één race en dan is het eindelijk voorbij." Alonso verwijst naar eerdere incidenten in Djeddah en in Boedapest en situaties in het verleden waar Ocon bij betrokken was. "Soms gaat het er erg hard aan toe binnen het team. Het gebeurde ook met hem (Ocon, red.) en Sergio Perez (toen ze bij Force India teamgenoten waren, red.) en met Max Verstappen toen hij zichzelf van een ronde achterstand probeerde te ontdoen. Maar het is nog één race..."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"