Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso snoert Alpine de mond: "Ze mogen helemaal niet praten"

Fernando Alonso is een van de verrassingen van de eerste seizoenshelft. Zeker in het begin van het seizoen haalde hij de ene na de andere podiumplek binnen voor Aston Martin. En dat terwijl hij dit seizoen normaal gesproken helemaal niet voor dat team zou rijden.

Alonso Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Om dat uit te leggen, moeten we terug naar vorig jaar. Fernando Alonso was toen bezig aan zijn tweede seizoen bij Alpine. Hij had het naar zijn zin bij het Franse team en had de intentie om langer te blijven. Maar getreuzel over contractonderhandelingen - ze boden slechts een eenjarige overeenkomst met opties in plaats van de twee jaar die Alonso wilde - en verschillende opmerkingen van toenmalig CEO Laurent Rossi in de media deden hem twijfelen. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar Aston Martin.

"Het is niet dat ik met niet gerespecteerd voelde. Maar het is waar dat het langer duurde dan ik dacht toen we de gesprekken begonnen - ik denk dat het in april 2022 in Australië was - over het verlengen van het contract", legt Alonso bij de BBC uit.

"Het ging gewoon op een heel laag tempo, en dat kwam niet van mijn kant. Ik was er gewoon klaar voor en blij. De auto van 2022 was een snelle auto, dus ik was ook blij met de prestaties en de mogelijkheden in de toekomst. Maar dat trage tempo van de gesprekken en uiteindelijk niet eens op papier zetten wat we aan het bespreken waren en al die opmerkingen over mijn leeftijd en wat nog meer. Dat doen ze nu nog steeds."

"Resultaten spreken voor zich"

Het gesprek met de BBC vond plaats voordat duidelijk werd dat afgelopen weekend Alpine-teambaas Otmar Szafnauer zelf de laan werd uitgestuurd. Terwijl weken eerder al Laurent Rossi de wacht werd aangezegd. "Het is de manier waarop ze dingen doen. Of de manier waarop Otmar dingen doet. Want na dit jaar zou hij stil moeten zijn. Hij zou helemaal niet mogen praten. Na de resultaten van Aston Martin en de resultaten die hij met Alpine behaalt, praat hij nog steeds en is hij nog steeds trots op de beslissing van vorig jaar, dat is ongelofelijk, verbazingwekkend."

Alonso denkt dat Alpine heeft onderschat wat hij aan het team had kunnen toevoegen. "100 procent. Nog steeds. Als je elk weekend je best doet en ik heb ook nog zoveel gedaan voor Renault, dan vat je het een beetje persoonlijk op als iemand twijfelt aan je prestaties of je leeftijd of dat soort dingen. En je wilt dan gewoon extra hard bewijzen dat je in de beste fase van je carrière zit. De resultaten die spreken voor zich en dat is de beste manier."

Fotoalbum

Formule 1 Rapportcijfers 2023: Verstappen schittert, Perez schuttert, en meer

21 coureurs kwamen in de eerste seizoenshelft in actie. De een presteerde beter de ander, maar welke Formule 1-coureurs schitterden er in de koningsklasse en wie zakten er in 2023 tot nu toe door het ijs?

Bekijk het album

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Opmerkelijk McLaren-junior paar uur na aankondiging geschorst