© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Alonso: 'Spa-Francorchamps is legendarisch'

22 aug. 2017 09:15 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van McLaren lijkt samen met Honda het lek te boven te hebben. Met de GP's van België en Italië staan er wel twee uitdagende races op de Formule 1 kalender voor het team. Motorvermogen speelt op beide circuits een grote rol, wat Honda de kans geeft om zichzelf te bewijzen.

Fernando Alonso hoopt op betere tweede seizoenshelft

Alonso genoot de afgelopen drie weken van zijn welverdiende vakantie. De Spanjaard laadde zijn batterijen op in het bijzijn van familie en vrienden en kijkt uit naar het tweede deel van het seizoen.

"Ik hou van de eerste race na de zomerstop. Het is een fantastisch gevoel om relaxed en vol energie te beginnen aan de tweede helft van het seizoen. Ik heb genoten van de tijd met familie en vrienden, en ondertussen hard gewerkt aan mijn training."

"Spa is fantastisch en voor veel coureur het lievelingscircuit. Het heeft een legendarische status en die heeft het ook echt verdiend. Het gevoel als je door Eau Rouge gaat is compleet anders dan in alle andere bochten. Je zit zo laag in de auto en de helling is zo steil dat je alleen de lucht ziet als je omhoog rijdt. Het voelt onwerkelijk."

McLaren, en met name Honda, kwam de laatste wedstrijden beter op stoom. Dit geeft het team hoop dat de tweede seizoenshelft aanzienlijk beter verloopt dan de eerste.

"Naarmate het seizoen vorderde werden we sterker en sterker. Ik hoop dat we in het tweede deel van het seizoen meer punten kunnen scoren. De GP van België is een uitdaging voor het hele team, omdat je bijna 75% van het rondje vol gas rijdt. Spa is een uitdagend circuit voor zowel de coureurs als de auto's."

"We moeten hard werken, maar het is een lange ronde met veel inhaalmogelijkheden. We blijven maximaal pushen dit weekend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen