Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso springt op de bres voor Stroll na harde crash

Hoewel Lance Stroll door de FIA als schuldige werd aangewezen na zijn crash met Fernando Alonso op COTA, is de Spanjaard van mening dat er niemand schuldig was.

De Grand Prix van de Verenigde Staten was voor Fernando Alonso een rollercoaster aan emoties. De Spanjaard startte vanaf P14 na een gridpenalty. Na tien rondes had hij zich in zijn Alpine-bolide al knap opgewerkt tot de negende plaats. Maar bij zijn inhaalpoging op Lance Stroll ging het mis. De coureur van Aston Martin, het team waar Alonso volgend Sebastian Vettel zal vervangen, bewoog op het laatste moment nog naar links, waardoor de tweevoudige wereldkampioen achterop de bolide van Stroll klapte. De Canadees werd door de FIA als schuldige aangewezen en kreeg een gridstraf van drie plaatsen voor de race in Mexico. Maar Alonso zag de crash eigenlijk meer als een race-incident. "Eerlijk gezegd, als je het op TV ziet is het een race-incident. We sturen als het ware tegelijkertijd naar links en dat was de aanleiding. Het was een erg ongelukkig moment voor ons beide", vertelt Alonso tegenover de media, waaronder RacingNews365.

Alonso: "Niets dat je anders zou hebben kunnen doen"

Hoewel het volgens Alonso een ongelukkig moment was, is hij wel van mening dat Stroll te laat een verdedigingsmanoeuvre inzette. Maar ook dat neemt de Spanjaard hem niet kwalijk. "Zeker, maar als je 300 km/u rijdt... Deze bewegingen; in een tiende van een seconde rijd je 200 meter", zo overdrijft hij. "Als je het in slowmotion zet en het per frame gaat bekijken, bewoog hij een klein beetje later dan ik. Op normale snelheid zie je dat beide auto's zo goed als tegelijk bewogen. Daarom is er niets dat je anders had kunnen doen", legt Alonso uit. Volgend jaar zullen Alonso en Stroll dus teamgenoten zijn bij het team van Aston Martin. Tussen hen is alles na het incident koek en ei, maar bij Alpine en Aston Martin lag dat anders. "We kennen elkaar al een lange tijd. Tussen ons was alles oké in het kantoor van de wedstrijdleiding. Het ging meer tussen onze sportieve directeurs dan tussen Lance en mij. Wij keken hetzelfde naar het incident, maar onze sportieve directeurs zagen het compleet anders." Check hieronder nog eens de crash .

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst