Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso springt op de bres voor Stroll na harde crash

Hoewel Lance Stroll door de FIA als schuldige werd aangewezen na zijn crash met Fernando Alonso op COTA, is de Spanjaard van mening dat er niemand schuldig was.

Alonso Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van de Verenigde Staten was voor Fernando Alonso een rollercoaster aan emoties. De Spanjaard startte vanaf P14 na een gridpenalty. Na tien rondes had hij zich in zijn Alpine-bolide al knap opgewerkt tot de negende plaats. Maar bij zijn inhaalpoging op Lance Stroll ging het mis.

De coureur van Aston Martin, het team waar Alonso volgend Sebastian Vettel zal vervangen, bewoog op het laatste moment nog naar links, waardoor de tweevoudige wereldkampioen achterop de bolide van Stroll klapte. De Canadees werd door de FIA als schuldige aangewezen en kreeg een gridstraf van drie plaatsen voor de race in Mexico. Maar Alonso zag de crash eigenlijk meer als een race-incident.

"Eerlijk gezegd, als je het op TV ziet is het een race-incident. We sturen als het ware tegelijkertijd naar links en dat was de aanleiding. Het was een erg ongelukkig moment voor ons beide", vertelt Alonso tegenover de media, waaronder RacingNews365.

Alonso: "Niets dat je anders zou hebben kunnen doen"

Hoewel het volgens Alonso een ongelukkig moment was, is hij wel van mening dat Stroll te laat een verdedigingsmanoeuvre inzette. Maar ook dat neemt de Spanjaard hem niet kwalijk.

"Zeker, maar als je 300 km/u rijdt... Deze bewegingen; in een tiende van een seconde rijd je 200 meter", zo overdrijft hij. "Als je het in slowmotion zet en het per frame gaat bekijken, bewoog hij een klein beetje later dan ik. Op normale snelheid zie je dat beide auto's zo goed als tegelijk bewogen. Daarom is er niets dat je anders had kunnen doen", legt Alonso uit.

Volgend jaar zullen Alonso en Stroll dus teamgenoten zijn bij het team van Aston Martin. Tussen hen is alles na het incident koek en ei, maar bij Alpine en Aston Martin lag dat anders.

"We kennen elkaar al een lange tijd. Tussen ons was alles oké in het kantoor van de wedstrijdleiding. Het ging meer tussen onze sportieve directeurs dan tussen Lance en mij. Wij keken hetzelfde naar het incident, maar onze sportieve directeurs zagen het compleet anders."

Check hieronder nog eens de crash.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct