Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso trekt pijnlijke conclusie over Aston Martin na GP Hongarije

Evenals in Silverstone kon Fernando Alonso in Hongarije geen potten breken. De Spanjaard finishte de race in Midden-Europa op de negende plaats en noemt het behalen van die positie een 'realistisch doel' voor de rest van het seizoen.

Waar Aston Martin gedurende de beginfase van het seizoen bij uitstek het snelste team na Red Bull Racing was, is daar op dit moment totaal geen sprake meer van. Volgens Fernando Alonso is Aston Martin momenteel het 'vijfde snelste team op de grid.' De Spanjaard is van mening dat Aston Martin een maximaal resultaat boekte in Boedapest, zo vertelt hij na afloop van de Grand Prix aan onder andere RacingNews365. "Ik denk dat we niet snel genoeg waren om het gevecht aan te gaan met de auto's die voor ons reden. Drie punten waren het maximaal haalbare." De Spanjaards negende plaats bezorgde zijn werkgever twee punten. Teamgenoot Lance Stroll sleepte één punt binnen voor de Britse renstal. Alonso vervolgt zijn verhaal op realistische wijze: "De laatste twee races verliepen niet zo goed voor ons. In Silverstone hadden we wat geluk met de safety car fase, waardoor we zevende finishten. Onze pace is echter niet goed genoeg voor de zevende stek. Zowel in Silverstone als in Hongarije zaten we qua snelheid rond de negende positie. Dat is momenteel onze plaats. Dus ja, achter Red Bull, Mercedes, Ferrari en McLaren. Dat zagen we zowel in de kwalificatie als in de race."

Verbazing in Hongarije

Hoewel de tweevoudig wereldkampioen er zich van bewust is dat hij in de AMR23 voorlopig niet meer meestrijdt om podiumplaatsen, geeft hij aan dat de tegenvallende prestaties in Hongarije hem enigszins verbaasden. "In Silverstone verwachtten we vooraf dat we niet zo competitief zouden zijn", vertelt Alonso. Met zijn uitspraak doelt hij op het feit dat de Aston Martin minder goed presteert op circuits met veel rechte stukken en hoge snelheidsbochten. "Maar we dachten dat we in Boedapest wel wat sneller zouden zijn. Helaas was dat niet het geval." Toch probeert de Spaanse coureur optimistisch te blijven. "We gaan analyseren wat er niet goed gaat en proberen sterker terug te komen in België. Het is belangrijk dat we veel onderzoeken en kijken waarom de auto niet zo presteert als eerder dit jaar. Daarnaast gaan we kijken hoe veel upgrades wij hebben gebracht in vergelijking met onze concurrenten en hoe we het nieuwe type banden beter kunnen begrijpen. De nieuwe banden zijn voor iedereen hetzelfde, dus het is aan ons om te verbeteren."

"Wij zijn momenteel de traagste van de topteams"

Of Aston Martin achterloopt omtrent de ontwikkeling van de bolide, antwoordt Alonso: "Dat is lastig te zeggen. In Oostenrijk kwalificeerde Hulkenberg zich als vierde in een Haas en was iedereen verrast. In Silverstone was Williams heel snel en dit weekend was dat het geval met Alfa Romeo. Normaliter valt alles in de race weer op zijn plek en finishen de grote teams vooraan. En ja, wij zijn momenteel langzamer dan die topteams." De routinier sluit af: "We moeten zorgen dat we weer het snelste team van die groep zijn. Uiteraard nemen we upgrades mee, net als ieder ander. Het is niet dat we stoppen met doorontwikkelen en wachten tot volgend jaar. Maar sommige dingen werken beter dan andere. Hopelijk is de volgende stap die we zetten een goede."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"