Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso vertrouwt op updates Aston Martin: "Zijn nu heel relaxed"

Fernando Alonso kende een dramatisch Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten, maar de geüpdatete Aston Martin leek gaandeweg de tijd steeds beter te worden. De Spanjaard heeft er vertrouwen in voor de race in Mexico City.

Alonso US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de nachtmerrie van een team: naar buiten rijden met een grote update en die niet kunnen testen door problemen. Het overkwam Aston Martin in de enige training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Remproblemen hielden Fernando Alonso en Lance Stroll aan de kant, wat resulteerde in uitschakeling in Q1 tijdens de kwalificatie.

Het team greep dat moment aan om de set-up te veranderen voor de race. Alonso en Stroll reden gestaag naar voren, maar de eerstgenoemde coureur moest in de slotfase opgeven. Zijn Canadese teamgenoot eindigde uiteindelijk op de zevende plaats en dat geeft ook Alonso vertrouwen, zo vertelt hij onder meer tegen RacingNews365 voor de GP van Mexico.

"We zijn nu heel relaxed", vertelt Alonso over de updates. "Het is ook fijn dat we nu drie trainingen hebben om onze set-up te optimaliseren. Natuurlijk is een weekend hetzelfde voor iedereen, maar wij hebben de komende sessies echt nodig om de auto nog beter te begrijpen."

Alonso leerde veel over de auto in de VS

Alonso verwijst naar het sprintweekend in Austin. De tweevoudig wereldkampioen moest de auto opnieuw leren kennen, maar kreeg daar door de problemen en de weinige trainingstijd niet echt de mogelijkheid voor. "In sprintweekenden is er het risico dat je alles moet optimaliseren in één training. Dat kregen wij niet voor elkaar door de remproblemen. Vandaar dat we ervoor kozen om de set-up te wijzigen en te optimaliseren, wat resulteerde in een mooi resultaat en veel data."

De Spanjaard vertelt dat Aston Martin twee mogelijkheden had. "Iedereen had niet alles volledig geoptimaliseerd in de eerste training. Wij kozen voor een betere zondag (na een start uit de pitstraat red.). Uit de database kwam voort dat onze goede prestaties kwamen door de optimalisaties en de mindere set-upkennis van de andere teams."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking McLaren dient protest in tegen straf Norris