Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso verwacht geen Red Bull-implosie na vertrek Newey

Hij is de coureur die het langst meeloopt in de Formule 1 en heeft vanaf het eerste moment gezien hoe Red Bull zich ontwikkelde tot het dominantste team in de F1. Fernando Alonso denkt dan ook niet dat Red Bull de afgrond instort nu Adrian Newey zijn vertrek heeft aangekondigd.

XPB 1180404 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In het jaar dat Red Bull zijn intrede maakte in de Formule 1, pakte Fernando Alonso zijn eerste van twee wereldtitels. Negentien jaar later zijn beide nog altijd op de grid. Als coureur van Aston Martin ziet de Spanjaard hoe de door Adrian Newey ontwikkelde RB20 de F1 domineert en op weg lijkt naar twee nieuwe wereldtitels. Alonso verwacht niet dat het vertrek van Newey ervoor zal zorgen dat de prestaties van Red Bull ineenstorten.

"Ik denk het niet. Het is duidelijk ze de sport domineren sinds 2021. En als er iets buiten het team of buiten het raceweekend gebeurt, dan lees je dat. Er wordt heel veel nieuws gegenereerd door het team, want zij zijn degenen waarvan iedereen het nieuws wil lezen. En iedereen wil ze destabiliseren om er zeker van te zijn dat je ze kunt verslaan op de baan", zegt Alonso tegen de media in Miami, waaronder RacingNews365.

"Ik denk dat als je je technisch directeur verliest, of je ontwerper, dat het in een ander team minder groot nieuws zal zijn dan wanneer je in het winnende team zit. Maar laten we kijken wat er in de toekomst gebeurt. Ik denk dat het belangrijkste voor iedereen de nieuwe regels voor 2026 zijn. Adrian maakte optimaal gebruik van de huidige regelgeving, die in 2022 werd ingevoerd. Maar bijvoorbeeld bij de regelwijziging van 2014 was het Mercedes die het grootste voordeel pakte. Je weet dus nooit wat er in 2026 gaat gebeuren."

Alonso heeft wel lovende woorden over voor Newey, met wiens wagens hij veelvuldig de strijd is aangegaan in zijn carrière. "Ik heb altijd met hem willen werken. Ik veel respect voor hem en beschouw hem als de beste ontwerper die de Formule 1 ooit heeft gehad. Een legende in de sport. En ik voel me op een bepaalde manier bevoorrecht om naast hem in de paddock te hebben kunnen rijden, als coureur. Ik voel me gelukkig om deel te hebben kunnen uitmaken van zijn reis en op een bepaalde manier was hij ook onderdeel van mijn reis in de F1, omdat ik altijd tegen zijn wagens reed."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"